Freestyle dostava
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
5. aprila 2016

Konec tedna serijo šestih enduro preizkušenj v treh državah že klasično začenja Enduro 3 Camini v Dolini pri Trstu.

SloEnduro, slovenska mednarodna serija v gorskokolesarski disciplini enduro, ta konec tedna začenja svojo četrto sezono. Že četrtič zapored serijo odpira preizkušnja Enduro 3 Camini (trije dimniki) tik za mejo, na obronkih Trsta.

Serija bo do oktobra obiskala šest prizorišč v treh državah. Enduro 3 Camini na strminah nad Dolino pri Trstu in v dolini Glinščice bo prvič del novega festivala No borders bike festival v organizaciji razvejanega tržaškega kluba 360 MTB, ki bo od petka do nedelje ponudil dejavnosti za vse vrste in starosti gorskih kolesarjev.

Osrednja točka sporeda pa je Enduro 3 Camini, ki se začenja v soboto 9. aprila s prologom od 17. ure. Prej bodo udeleženci lahko spoznali trase hitrostnih preizkušenj, ki jih objavijo v petek. V nedeljo se tekmovanje začne ob 10. uri. Zaenkrat je znana le približna skupna dolžina: 40 km z višinsko razliko 1500 m, vmes se bodo udeleženci pomerili na petih hitrostnih preizkušnjah.

{loadposition inside}

Poleg italijansko-slovenskega spopada je tudi letos na Enduro 3 Camini pričakovati nekaj hitrih gostov od drugod. Lani je bilo uvrščenih 172 kolesark in kolesarjev. Pri moških je zmagal poznejši skupni zmagovalec serije Vid Peršak (Orbea Enduro Crew) pred še enim Korošcem Petrom Mlinarjem (KK Črn trn), tretji je bil nekdanji svetovni prvak v 4krosu, Čeh Michal Prokop (Specialized). Najhitrejša ženska je bila Italijanka Giulia Albanese (UC Caprivesi) pred skupno zmagovalko serije Nino Rupnik (MBK SportR.si) in rojakinjo Denise Tremul (ASD Gravity Project).

Hčerinska serija SloEnduro 4Fun, ki združuje 10 dirk v štirih državah, se je začela že sredi marca nedaleč stran v Miljah.

Podrobneje o tekmovanju na sloenduro.com

{loadposition inside}

Koledar serije SloEnduro 2016
9./10. april – Enduro 3 Camini, Trst (Italija)
28./29. maj – Enduro Cerkno
25./26. junij – Soča Enduro, Bovec
29./30. julij – Black Hole enduro, Ravne-Prevalje
20./21. avgust – Enduro Kamnik (državno prvenstvo)
15./16. oktober – Enduro Grozni, Grožnjan (Hrvaška)

SloEnduru sledi na:
www.sloenduro.com
Facebook
YouTube
Twitter
#SloEnduro

Na uvodni fotografiji lanski zmagovalec Vid Peršak, foto Nejc Bole

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam