Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
21. maja 2011

Otvoritev novega kolesarskega parka ob cesti Žalec – Velenje je bila več kot uspešna. Tekmovalci in tekmovalki so se pomerili v kar štirih disciplinah na štirih progah, organizatorji pa so kronali še skupnega zmagovalca dneva. Sedaj je park tudi uradno odprt in v njem se lahko vozite vsak dan.

Lokacija kolesarskega parka ob magistralni cesti je morda malce nenavadna, vendar ima zgodba zanimivo ozadje in močno podporo tamkajšnjega gostišča Cizej. Kombinacija želje po širitvi ponudbe ter dostop do pravzaprav zelo dobrega terena sta rodila park Cult Cizej, ki vabi s krožno progo za kros (dolžina 1 km), progo za dvoboj, pump progo, možnostjo postavitve slalomske proge ter še z ‘drti’. Le slednji so danes mirovali, na vseh ostalih progah pa so potekale dirke. Urnik je bil zelo natrpan in presledkov v programu skoraj ni bilo.

Čeprav je bila prireditev v znamenju druženja je bilo dirkanje zelo zaresno, še najbolj v dvoboju, a tudi drugod so včasih odločali centimetri. Pričakovano so bili najbolj uspešni tekmovalci Črnega Trna, saj so prišli na dirko v zelo močni zasedbi in z vsemi svojimi najboljšimi tekmovalci v tej disciplini. Urban Rotnik je tako zmagal dvoboj, njegov klubski kolega Andrej Bratina pa je bil tretji. Med njiju se je uvrstil Tomaž Jeras, ki je finale končal v prahu prve bande. Padec je odločil tudi mali finale, a že krog prej, saj je Boštjan Pisanec grdo padel in ni nastopil v zadnji vožnji. Bratina in Rotnik sta se pred tem udarila še v finalu paralelnega slaloma, Andrej je bil hitrejši le za nekaj deset centimetrov. Le pump dirko so Ajdovci prepustili konkurenci – zopet je bil v finalu Bratina, a je bil Blaž Hölcl suvereno premočen. Blaž se je za razliko od vseh ostalih v celoti koncentriral na pump in tako prihranil mnogo energije. Brez nje danes ni šlo, saj so v lovu za skupno zmago treh disciplin tekmovalci danes zelo veliko dirkali.

Skupno zmago je tako dosegel Andrej Bratina z prvim, drugim in tretjim mestom, z dvema uvrstitvima med prve tri pa je bil drugi Sandi Kolar. Tretji je bil Rotnik, četrti pa domačin Joža Veber, ki ima tudi izredno veliko zaslug za izgradnjo proge za dvoboj.

Na štartu sta bili tudi dve dekleti – Monika Hrastnik je v vseh disciplinah premagala Polono Laurenčič. Prav tako pa so nastopili tudi mlajši kolesarji, a le v dvoboju. V kategoriji so 15 let sta dominirala Mitja Ergaver in Urban Skrt, pri najmlajših do 12 let pa je zmagal Urh Rak.

Nastopili so tudi tekmovalci v krosu, ki so morali prevoziti dva kroga, najprej v polfinalu, nato še v finalu. Štartna zasedba je bila vsekakor zvezdniška: Golčer, Mugerli, Rakuša in še cela četa cestne ekipe Perutnine Ptuj, ob njih pa še Robert Kordež, Jani Podmiljšak in Robert Šumah. Če so bili tekmovalci v polfinalu zelo zadržani in so bolj demonstrirali kot dirkali je šlo v finalu zelo zares. Kordež je kot vodilni tekmovalec v krosu zbral dovolj moči in prehitel Mugerlija, na podelitvi pa se jima je pridružil še Robert Vrečer.

Dirkanje je mimo, zdaj je bolj pomembno kaj je pred nami. Dobili smo zanimiv kolesarski park, v katerem bo skoraj vsak našel nekaj zase, po želji pa bo odpeljal še kakšen krog po okoliških hribih (tam bodo v prihodnosti nastale tudi označene poti). Park je zanimiv, morda celo zgled drugim, z vidika urejenosti samih prog in okolice – prav za namen parka so na primer očistili tudi del gozda in potok, uredili ribnik in ograje in še kaj. Zagotovo je park Cult Cizej pod okriljem gostišča Cizej in športnega društva Glory Bike prijetno in sveže presenečenje na sceni in če gre meriti po kvaliteti organizacije današne prireditve nas čakajo na tem prizorišču še zelo zanimive stvari.

Vsi rezultati v dokumentu PDF.

cizej.si

Foto: Grega Stopar

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam