25. maja 2011

Minulo nedeljo številčna udeležba tudi na sestrski prireditvi že znanega Pohorje Bike Rajda, vzponu AJM Team Time Ride.

mtb.si si ne bi zaslužil, da je najbolj priljubljena slovenska spletna stran za gorske kolesarje, če ne bi objavili poročila s prireditve, ki je minulo nedeljo na Pohorje privabila skoraj 500 kolesarjev. Toliko se jih je našlo, ki se jim je vzpon AJM Team Time Ride, povezan z nekakšno igro na srečo, očitno zdel zabaven. Kaj je zabavno početi na kolesu, je seveda stvar različnih pogledov. Različnih pogledov pa je toliko, kot je kolesarjev. Tudi zato je kolesarstvo z gorskim vred tako lep in raznolik šport.

Sporočilo prireditelja

Na izjemno zanimivo rekreativno kolesarsko prireditev za vse generacije, ki je potekala to nedeljo, 22. maja, se je prijavilo preko 145 ekip iz vse Slovenije. Na skoraj 21 km dolgo traso so se zjutraj v 15-sekundnih intervalih ekipe podale na zelo razgibano in barvito pot po gričih in vrhovih v neposredni bližini Maribora – od Kamnice preko Kobanskih gričev vse do Žavcarjevega vrha.

Ekipa, ki se je najbolj približala povprečnemu času vseh ekip, je postala velika zmagovalka. Vse do prihoda zadnje ekipe v cilj je bilo negotovo, katera je zmagovalna ekipa. Povsem nesmiselno je bilo torej divjanje po predpisani trasi, a tudi pretirano zavlačevanje ni prinašalo uspeha. Tega se bodo očitno šele po letošnji prireditvi zavedali najhitrejša ekipa “2slow4you” iz Mozirja s časom 1:30:44, in najpočasnejša ekipa “Blue stars” s časom 3:47:16 – oboji so žal domov odnesli le tolažilne nagrade.

Glavno nagrado za zmagovalno ekipo – počitnice v Sredozemlju za vse člane zmagovalne ekipe, je domov odnesla ekipa “Divji petelini” iz Selnice ob Dravi v postavi Tomaž Robič, Leon Macarol in Marko Gorjup, ki so se le za 37 sekund oddaljili od povprečnega časa vseh ekip – ta je znašal 2 uri 39 minut in 5 sekund. Drugi najboljši približek povprečnega časa je imela ekipa Sisalice iz Maribora in za nagrado prejela vikend najem apartmaja za 6 oseb v kolesarski vasi Martin na Pohorju.

Kot zanimivost lahko omenimo, da je bil najstarejši udeleženec 72-letni Emil Bombač iz Vodic, najtežja 4-članska ekipa pa ekipa Weight Weenies s preko 463 kg žive teže. V bogatem nagradnem žrebanju pa se je z novim kolesom Orbea Fitness domov odpeljal Dejan Gamse iz Maribora.

V čudovitem okolju, vstran od prometa in mestnega vrveža so organizatorji izpolnili obljubo in kar podvojili število udeležencev od lanskega leta. Letošnji navdušeni udeleženci pa so že napovedali, da prihodnje leto pripeljejo še svoje prijatelje.

Cilj tega projekta je, da se kolesarskim navdušencem in ljubiteljem narave v Sloveniji ponudi drugačna prireditev, ki je zaradi svežega koncepta izjemno atraktivna, primerna za vse generacije in ponuja odlične možnosti druženja, v udeležencih pa prebudi ekipni duh prijateljstva. V idiličnem naravnem okolju, sredi vinogradov in gozdov ter s kolesarskimi prijatelji je letošnja, druga izjemno zanimiva kolesarska prireditev nakazala odličen smernice za nadaljevanje začrtane poti tudi v prihodnjem letu.

www.timeride.si

Na uvodni fotografiji mariborska ekipa Urgenca bike. Vse fotografije prireditelj.

Sledite nam