25. januarja 2015

Zmagovalca prvega paralelnega slaloma v SC Cerkno Urška Mežnar in Tadej Razpet. Na kratki progi več kot 70 udeležencev.

Več kot 70 kolesarjev in tri kolesarke so že s svojo udeležno zagotovili, da je bil sobotni prvi paralelni slalom s kolesi v smučarskem centru Cerkno uspešen. Potem pa še dobro vreme, posrečena proga, napeti dvoboji … in le kakšna odrgnina na seznamu poškodb.

Po kvalifikacijah na obeh progah (štel je boljši dosežek) so v finale napredovala vsa tri dekleta ter 16 fantov. Najhitrejši so s progo opravili v manj kot 20 sekundah. Potem pa sta za vsak par sledila po dva dvoboja, tako da sta tekmovalca zamenjala progi. Pri dekletih je v velikem finalu Urška Mežnar (ŠKTD Avče) premagala Damjano Munih Kacafura (Pedal race team), tretje mesto je pripadlo Saši Bevk (Pedal race team).

Pri moških so se do polfinala prebili prav najhitrejši štirje iz kvalifikacij: Miha Ivančič (ŠKTD Avče), Tadej Razpet (Pedal race team), Aleš Virtič (MTB Čelešnk) in Aljoša Mlakar (KD Rajd). Pa je Ivančič izločil Virtiča, Razpet pa Mlakarja. V malem finalu je Virtič po prvem dvoboju vodil za sekundo, v drugo pa je padel in tretej je pripadlo Mlakarju. Veliki finale je bil še tesnejši, saj je po prvi vožnji Razpet vodil za pičli dve stotinki, v povratnem dvoboju pa je potrdil svojo zmago.

Pri organizaciji so moči združili SC Cerkno, ŠD Pedal Cerkno in Wildcard Cycles. Dobrodošlo, saj pri nas res premalo dirkamo s kolesi po snegu. Kljub nekaj s snegom bogatim zimam. Pa še nobenega tolstega ni bilo na spregled! Bi se znal dobro obnesti.

Zmagovalca sta prejela sezonski vozovnici za Cerkno za naslednjo zimo. Kaj pa kakšna poletna vozovnica? Prispevek TV Slovenija, v katerem direktor SC Cerkno Vasilij Sedej izgovori besedno zvezo “bike park Cerkno”, si oglej tukaj.

Dogodek na facebooku, kjer srečaš tudi napoved videa, ki nas čaka v prihajajočem tednu.

Na uvodni fotografiji Razpet koplje do zemlje v finalni vožnji proti Ivančiču (v ozadju). Vse foto Damijan Korošec.

Sledite nam