4. novembra 2019

Od 29. do 31. maja se evropska verzija klasična ameriškega kolesarskega festivala Sea Otter vrača v Girono in na Costo Bravo v Kataloniji. Že četrto leto zapored.

Ko imaš za seboj največji kolesarski (ne le gorskokolesarski) festival v ZDA, Sea Otter Classic na dirkališču v Laguni Seci nad Montereyem v Severni Kaliforniji, je žalje pognati nov festival na drugi celini, kot če bi začenjali iz nič.

Prav to so storili Španci s festivalom Sea Otter Europe, ki so ga prvič izvedli leta 2017. Tako so se hitro vzpeli ob bol največjim tovrstnim festivalom v Evropi – ob nam najbolj znanega na Gardi, sestrskega pod okriljem nemške revije Bike v Willingenu in velikega jesenskega Roc d’Azur v Franciji, ali pa bolj tekmovalni Crankworx v Innsbrucku.

Četrti Sea Otter Europe bo potekal od 29. do 31. maja 2020.

Letos spomladi so imeli 60.000 obiskovalcev, razstavljalcev pa je bilo že več kot 190. Ti so predstavljali 420 znamk, na voljo pa je bilo več kot 500 testnih koles, kar je za marsikoga razlog za obisk festivala, saj je to redka priložnost, kjer lahko poskusiš več različnih koles in se odločiš, pri kom zapraviti težko prislužen denar.

Različnih tekmovanj se je udeležilo več kot 6100 kolesark in kolesarjev. Skupaj so našteli udeležence iz več kot 50 držav.

Girona ima vse

Katalonsko mesto in širša regija je ena najbolj priljubljenih kolesarskih destinacij na svetu. Poleg odličnega podnebja in terena za kolesarjenje se lahko pohvali tudi z odličnimi prometnimi povezavami, pokrajino z morjem vred ter s kulinariko.

Na festivalu Sea Otter EUROPE tako z lahkoto združujejo gorsko in cestno kolesarstvo, makadamkanje, e-kolesarjenje in še kaj.

Eden osrednjih dogodkov bo tudi prihodnje leto maraton svetovne serije UCI. Tudi “MTB Classic” imajo, netekmovalni dogodek na MTB starodobnikih, pa lažjo dirko v spustu, kros kategorije C1, tekmovanja na e-kolesih …

Med že potrjenimi razstavljalci za 2020 so tudi Bergamont, Cannondale, Canyon, Cube, Focus, Ghost, Haibike, Lapierre, Orbea, Scott in Specialized.

Morska vidra (angl. sea otter, lat. enhydra lutris) je morda res doma predvsem ob zahodni obali Severne Amerike, v Sredozemlju je voda zanjo pretopla. Na Costi Bravi pa je vendarle našla svoj drugi dom vsaj v imenu mladega festivala.

www.seaottereurope.com

FB @SeaOtterEuropeOfficial
IG @seaottereurope
#SeaOtterEurope

Sledite nam