Valamar SI 2021
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar SloEnduro
19. aprila 2019

Pestro bo že ta konec tedna na dirki evropskega pokala v spustu, danes teden pa bodo na progi od koče Luka do doline že vsi najboljši na svetu.

Parkirišča pod vzpenjačo se polnijo s tovornjaki in šotori ekip in tehnične podpore. Že ta konec tedna bo pod Mariborskim Pohorjem pestro na prvi dirki evropskega pokala v sezoni: Na Mariborskem Pohorju najmočnejša dirka evropskega pokala doslej

Čez teden dni pa bodo po klasični, a sveže dodelani progi svetovnega pokala od koče Luka do spodnje postaje vzpenjače na treningu že drveli vsi najboljši tekmovalci v spustu na svetu.

Očitno tudi širša javnost po 20 letih od prve dirke prepoznava pomembnost dogodka. Vsaj tako bi lahko rekli ob branju članka na vecer.com: Dirka, ki lahko prehiti Zlato lisico

V tem članku si lahko ogledaš tudi veliko tribuno, ki je zrasla v cilju. Cilj je za to priložnost znova na stari lokaciji na desni strani vzpenjače, gledano navzgor.

Oglej si video vabilo z nekaj starimi posnetki

pinkbike.com pa je v objavi z naslovom Maribor through the years zbral stare posnetke, za začetek s svetovnega pokala leta 1999 z našega kanala na YouTubu. Kot je tale s finala moških v spustu:


Preberi še
Na Mariborskem Pohorju najmočnejša dirka evropskega pokala doslej
Dva tedna do svetovnega pokala v Mariboru!
Svetovni pokal se vrača domov, ti pa še brez vstopnic?!

Valamar SI 2021
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam