7. junija 2012

In to s kamero vred. Prva nagrada natečaja za video posnetke s prireditve bo kamera GoPro HD Hero2 v outdoor kompletu in za povrhu še novost, brezžični komplet Wi-Fi Combo kit.

Sedma rojstodnevna zabava mtb.si, torek 26. junij. Več o njej na mtb.si/rd7.

Veliko vas bo prišlo s kamerami, večjimi, drobnimi ali vsaj tistimi na telefonih. Da se boste z njimi zares trudili snemali, vas utegne motivirati glavna nagrada našega natečaja.

To bo kamera GoPro HD Hero2 v kompletu “outdoor” ter za dodatek še najnovejša, šele te dni dosegljiva igrača iz hiše GoPro: nadgradnja z dolgim imenom Wi-Fi BacPacTM + Wi-Fi Remote Combo Kit ali po domače “Wi-Fi Combo Kit“.

O kameri veste že veliko – je najbolj praktična mala kamera na svetu, primerna za nošenje na čeladah, kolesih in kjer si pač izmisliš. Lani predstavljena “dvojka” ponuja še boljšo sliko, preprostejše rokovanje in nekaj novih funkcij.

Wi-Fi Combo kit pomeni enoto, ki se pritrdi na kamero, ter drugo brezžično povezano enoto, s katero na daljavo upravljamo z vsemi funkcijami kamere ali sliko s kamere brezžično prenašamo na splet. Enoto za upravljanje lahko nosimo na zapestju, je vodotesna, s kamero se poveže nekako do 180 m daleč.
S kmalu dosegljivo aplikacijo bomo lahko s kamero lahko upravljali tudi s svojih ne preveč neumnih telefonov ali tablic.

Nagrado podarjajo naši prijatelji iz podjetja Enaintrideset, zastopniki za GoPro v Sloveniji. Mimogrede, za vse, ki jih te dni kličete in jim pišete: Wi-Fi enoti bosta v Sloveniji naprodaj v naslednjih tednih.

Video natečaj RD7

Takole bo šlo: snemaj vse, kar se ti zdi zanimivo na prireditvi – na zbirališču, med kolesarjenjem, na okrepnih postajah, na zabavi, lahko tudi že na poti na prireditev ali na poti domov (če ti naprimer da policija za pihat …).
Snemaj s kamero GoPro, katero koli drugo “akcijsko” kamero, z ročno kamero, z malce boljšim telefonom … da bodo le posnetki najmanj 720p.
Po prireditvi bomo 14 dni sprejemali vaše posnetke – po vašem mnenju najbolj posrečene kadre dneva. Vsak nam bo lahko poslal največ tri svoje kadre, najdaljši kader bo lahko dolg 30 sekund.
mtb.si si pridržuje pravico krajšanja kadra in zavrnitve posnetka zaradi preslabe tehnične kakovosti ali pretirane režije/igranja v kadru (spremljajte dogajanje, ne ustvarjajte ga zaradi snemanja). Gotovo bomo dobili vrsto zelo podobnih kadrov, ko boste naprimer kolesarili mimo kakšne atrakcije, ki vam jo pripravimo ob poti – tudi v tem primeru bomo morda morali kakšen kader “izgubiti”.
Sprejemali bomo posnetke v formatih mpeg-4, .mov, .avi, .mpg, .3gp, .wma.
V primeru dvoma, da je bil kader posnet na (pred/po) prireditvi, lahko avtorja prosimo, da pristnost dokaže tako, da nam pošlje dovolj kadrov, posnetih pred in po dotičnem kadru, da odpravimo dvom.
Iz posnetkov bomo zmontirali video in ga dali v glasovanje. Obiskovalci mtb.si bodo do konca avgusta glasovali za njim najljubši kader in prejemnik glavne nagrade bo avtor tistega kadra, ki bo dobil največ glasov.
Avtorjema kadrov z drugim in tretjim številom glasov bomo podelili tolažilni nagradi.
Nagrade podelimo na javni prireditvi v septembru.

Zdaj pa trenirat snemanje!

GoPro Slovenija www.enaintrideset.si

Več o kompletu GoPro HD Hero2 Outdoor na gopro.com
Več o Wi-Fi Combo kitu na gopro.com

Video predstavitev Wi-Fi BackPac na GoPro HD Hero2

Sledite nam