22. junija 2018

Sedma kvalifikacijska tekma je potekala v ljubljanskem Tivoliju. Še en manjši pumptrack izziv in še ena stopnička bližje septembrskim – finalnim tekmovanjem.

Včerajšnje kvalifikacijsko tekmovanje je bilo že sedmo po vrsti in pumptrack vročica se preveša v drugo polovico ter počasi daje obrise septembrskim finalnim obračunom. Tokrat je bil na vrsti ljubljanski Tivoli s pumptrackom ob Lepi Žogi. Majhen, a nič kaj lahek teren za pumpanje in postavljanje novih hitrostnih in časovnih mejnikov.

Tekmovanja potekajo pod pokroviteljstvom lokalnih občin v sodelovanju z mariborskim klubom BSX Racing Team, graditeljem poligonov Alliance ASE in mtb.si.

Namesto Tilna Franka, ki skrbi za merjenje časov, in Andreja, ki od časa do časa poskrbi za vodenje dogodka, je tokrat vajeti v svoje roke prevzel kar Miha iz KD Rajd, šef mariborskega BSX Racing Teama Tilen pa se je spopadel s štoparico.

Kako so se odrezali v Ljubljani?

Kategorija do 5 let
Najhitrejši na ljubljanskem asfaltu je bil Denis Plankar. Štoparica se je ustavila pri 13 sekundah in 13 stotinkah. Drugo mesto je osvojila Tija Frank, tretji je bil Oliver Hren.

Kategorija do 9 let
Najhitrejši čas 9 sekund in 49 stotink je postavil Jošt Ložar. Na drugo mesto se je uvrstil Jaka Borštnar, tretji je bil Tim Tašler.

Kategorija 10 do 13 let
Najspretnejši je bil Mai Pokleka. Štoparica se je ustavila pri 9 sekundah in 91 stotinkah. Drugi je bil Tjaš Brulc, tretje mesto je osvojil Anže Sirnik.

Kategorija 14+
Tokrat najmočnejša kategorija in zelo izenačeni časi. Najhitreje je tivolski krog prevozil Tilen Frank. Njegov čas – 8 sekund 45 stotink. Na drugo mesto se je s časom 8 sekund 58 stotink uvrstil Jani Volk, tretje mesto je z dvema stotinkama zaostanka za Volkovim časom zasedel Tim Zupanc.

Kategorija open
Prvo mesto za Domna Jeraja. S skirojem je za krog potreboval 10 sekund in 72 stotink. Drugo mesto je osvojil Erazem Vidic, tretje pa Mai Pokleka.

Naslednjič pumpamo 13. julija v ljubljanskem Koloparku za Bežigradom.

Vse dodatne informacije na pumpaj.si

Preberi še:
Pumpaj Slovenija tokrat na Dolenjskem
Pumpaj Slovenija: Prva dirka je uspela
Pumpaj Slovenija: Drugo kvalifikacijsko tekmovanje je bilo v Celju
Dvojni spored v Odrancih
Pumpaj Slovenija: Četrta postaja – Majšperk
Pumpaj Slovenija: V petek je bilo veselo na Ptuju

Sledite nam