14. decembra 2016

Evropska podprvakinja v spustu Monika Hrastnik in svetovni prvak v 4krosu Mitja Ergaver včeraj pri Borutu Pahorju in ministrici Maji Makovec Brenčič.

Evropska podprvakinja v spustu Monika Hrastnik in svetovni prvak v 4krosu Mitja Ergaver sta se včeraj pred udeležbo na prireditvi Športnik leta udeležila sprejema pri predsedniku republike Borutu Pahorju in ministrici za izobraževanje, znanost in šport Maji Makovec Brenčič.

Oba člana Kolesarskega kluba Črn trn iz Ajdovščine sta spremljala predsednik kluba Aljaž Kodrič in dolgoletni predsednik, zdaj stric iz ozadja Klavdij Blažko.

Mona in Mitja sta se tudi podpisala na zastavo, ki jo podpisujejo najboljši slovenski športniki.

Po uradnem delu je sledil sproščen klepet, nam sporoča agent Baletnik oziroma Aljaž. “Ministrica je pohvalila pogum tekmovalcev in obljubila vso pomoč države za razvoj gravitacijskih disciplin gorskega kolesarstva. Predsednika pa smo povabili, da se nam za dan pridruži in sam izkusi kako lep šport je gorsko kolesarstvo,” nam je prenesel in še zapisal: “V Črnem trnu smo ponosni, da tudi na najvišjem državnem nivoju cenijo naše vlaganje v vrhunski šport in delo s mladimi.”

Mitja je bolj formalen sprejem, ob katerem sta gostitelja zares kaj vedela le o peščici največjih zvezdnikov, preživel mirno. Mona pa nam je zaupala: “Štejem si v čast, da sem da sem bla povablena na sprejem najboljših športnikov k predsedniku, kjer je bila res večina najuspešnejših športnikov v tej sezoni. Se bom potrudla da bo tudi drugo leto tako! Sem mu pa pozabila omeniti, naj ukinejo davke na nagrade (smeh)!”

Na uvodni fotografiji od leve Monika Hrastnik, predsednik Borut Pahor, Mitja Ergaver, Aljaž Kodrič in Klavdij Blažko. Vse foto Črn trn.


Slovenski predsednik in svetovni prvak

Sledite nam