18. avgusta 2013

Če je DP v Plavah edina domača dirka v disciplini v sezoni, tekmovalcev seveda ni veliko. A boji za naslove so bili napeti.

V soboto so na progi v Plavah izvedli državno prvenstvo v 4krosu, že četrto na tej progi v organizaciji ŠRD Ložice. V petih kategorijah je nastopilo 25 tekmovalcev.

V moški članski kategoriji se je pomerilo devet tekmovalcev, zmago pa je slavil Urban Rotnik, ki je premagal domačina in večkratnega državnega prvaka Kristjana Medveščka (oba KK Črn Trn). Na tretjem mestu je pristal veteran v 4 krosu Boštjan Volf (MTB Čelešnk Team). V kategoriji U19 je dres državnega prvaka oblekel Luka Berginc (ŠKTD Avče), sledila sta mu Luka Bolha in Tilen Kandare (oba KK Črn Trn).

Monika Hrastnik (KK Črn Trn) je bila letos edina predstavnica med ženskami, vendar je pokazala odlično vožnjo, saj je finale vozila s kategorijo U15 in se v cilj pripeljala kot prva. Prehitela je Matica Berginca (Livek), ki je tako v svoji kategoriji zasedel 1. mesto, takoj za njim pa je v cilj prišel Jure Štrancar (KK Črn Trn). Med amaterji je zlato medaljo prejel Sandi Ornik (DEŠ FLEŠ), takoj za njim je ciljno ravnino prečkal Žan Rogan, bron pa je tokrat prejel Aleš Gomboc (ŠD Sveti Jurij).

Veliki dvoboj za članski naslov

Pravo predstavo pa so si gledalci lahko ogledali v velikem finalu, kjer so se pomerili štirje najboljši tekmovalci iz kategorij U19 in elite (Rotnik, Medvešček, Bolha in Berginc). Med Rotnikom in Medveščkom se je odvijal pravi boj za naslov v članski kategoriji elite. Takoj za štartom je prišlo do prvega kontakta, ko je Medvešček zapiral Rotnika, vendar mu je ta pobegnil. Skozi vožnjo se je boj za zlato še vedno odvijal, vendar je na koncu Rotniku uspelo priti v cilj kot prvi.

Kristjan – Kiko je bil na domači progi nepremagan zadnja tri leta, a letos ne nastopa več v 4krosu, saj se je posvetil disciplini enduro.

Za največ prehitevanj na progi sta poskrbeli nekdaj dve ločeni liniji (pro linija in mala linija), ki so ju za to tekmo uredili tako, da so lahko tekmovalci prosto vozili iz ene na drugo linijo. To je pomenilo še več akcije in večjo zabavo za gledalce.

Izjavi članskega prvaka in podprvaka

Urban Rotnik, članski državni prvak: “Odpeljal sem v redu, v finalu je bilo kar napeto, saj sva s Kristjanom skoraj pristala na tleh, ampak drugače super dirka. Z rezultatom sem zelo zadovoljen še posebej zato, ker mi je uspelo prehitet lokalnega Kristjana, ki je zelo hiter, čeprav zdaj ne vozi več 4 krosa, ampak mislim da ded še vedno leti tako kot se reče.”

Kristjan Medvešček, 2. mesto člani: “Z rezultatom sem zadovoljen, nisem razočaran. Vožnja je bila super, odlična akcija. Z Urbanom sva se prijela kot prava dedca. Kot organizator sem zadovoljen s tekmo, moji načrti za prihodnost pa so prehitet Urbana v Šoštanju.”

Vir: Anja Molnar za kd-lignit.si

Na uvodni fotografiji novi prvaki v 4krosu, od leve: Monika, Luka, Matic, Urban in Sandi. Vse foto Klemen Humar/klemenhumar.com

4X DP 2013 Plave

Sledite nam