Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
14. avgusta 2016

Urban Ferenčak in Pablo Rodriguez za mtb.si s priprav na olimpijski kros.

Iz Ria se nam je javil vodja MTB reprezentance Urban Ferenčak in predstavil trenutno situacijo v slovenskem taboru.

Kaj pravi Urban?

Po njegovih besedah so zelo zadovoljni z namestitvijo v Teresópolisu 2 urici vožnje iz Ria, ki so jo že prej koristili tudi cestni reprezentantje. V veliko pomoč jim je Robson Oliveira, ki je ustvaril hotelsko-športni kompleks, ki ga je uporabljalo kar nekaj reprezentanc, med njimi tudi Portugalska in Iran.

V pomoč jim je tudi naš znanec Pablo Rodriguez, ki je v vlogi vodiča in tolmača, seveda pa tudi primakne roko, kadar je potrebno. Čeprav je gorskokolesarska reprezentanca majhna, poleg Urbana še mehanik in deklica za vse Rok Jurca, je dela z njo prav toliko kot z vsako drugo in že to, da je nekdo vseskozi s Tanjo, je velika pomoč. Torej je vsakršna pomoč zelo dobrodošla. Gostitelji so naše tri tako ali tako vzeli za svoje.


Nepogrešljivi dvojec.

Trening

Čeprav razmere za pravi trening niso idealne, pa so vseeno na kar visokem nivoju in se da povsem normalno in korektno trenirati. Tanja je tako trenirala na krajšem trailu, bila pa je tudi na progi v Itaipavi, kjer je bilo leta 2015 brazilsko državno prvenstvo. V njeni bližini je nastanjena tudi večina ostalih reprezentanc.


Pablo ni samo vodič. Je tudi kulinarični ekspert in prisega na naravne energijske napitke. 

Kako do sobote?

Reprezentanca se danes seli v olimpijsko vas. V ponedeljek se namreč odpre proga za olimpijski kros in jo bo vključno s torkom mogoče prehoditi in oceniti. V sredo se na progi namreč že začnejo resni treningi.

Tanja je v dobrem razpoloženju in tekmo nestrpno pričakuje. Po zadnjih rezultatih se je tudi znebila dvomov in komaj čaka na start. Seveda se mora za rezultat veliko stvari poklopiti, a upamo na najboljše. Tanja se glede na konfiguracijo proge in lanske izkušnje na njej zaenkrat nagiba k uporabi le spredaj vzmetenega kolesa. Dokončna odločitev pa bo padla, ko bo proga odprta za trening.


Čeprav je reprezentanca majhna in je nalog ter dela veliko, je vzdušje sproščeno.

“Hvala Tanji, Urbanu in Roku, da sem jim lahko pomagal pri treningu v Teresópolisu,” pa je skromen Pablo. “V čast mi je bilo sodelovati z njimi in da sem lahko odigral drobno vlogo pri slovenskem MTB zastopstvu na OI v Riu.”

Preberi še:
Tanja na preizkusu proge v Riu bolj dopustniško

Freestyle zaposluje 2
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Freestyle Giant SloEnduro
Sledite nam