Gorskokolesarska tržnica, Mark Wallace
11. januarja 2023

Mark, Jenn, Ronja, Tessa, Anita, Caro, Cameron, Gustav, dvakrat Sophie, Morris in Tim z novimi delodajalci, Anne in Christopher sta se poslovila od dosedanjih ekip.

Mark Wallace

Kanadski spustaš se je pridružil kanadski ekipi Norco in postal moštveni kolega Gracey Hemstreet in Lucasu Cruzu.

Liv Factory Racing in Liv Racing Collective

Giantova znamka koles in opreme za nežnejši spol v prihajajočo sezono z dvema divizijama. V tovarniški ekipi Liv Factory Racing bosta poleg Linde Indergand nastopali Jenn Jackson, kanadska prvakinja v olimpijskem krosu iz leta 2021, ki nastopa tudi v enduru, in Ronja Blöchlinger, švicarska prvakinja v olimpijskem krosu v kategoriji do 23 let in evropska prvakinja v kratkem krosu v isti kategoriji.

Liv bo poleg tovarniškega zagnal še program pridruženih kolesark, ki bodo imele podporo v obliki “materiala”. Tam bo prvo ime Nizozemka Tessa Neefjes, evropska prvakinja v vožniji po mivki in pa državna prvakinja v gorskokolesarskem maratonu. liv-cycling.com.

Anne Tauber

Od ekipe Barta Brentjensa, ki bo v letošnji sezoni nastopala z novim imenom KMC MTB Racing Team, se po petih letih poslavlja Nizozemka Anne Tauber. Kdo bo njen novi delodajalec, še ni znano.

Wilier Triestina Pirelli factory team

Kar štirje novinci prihajajo v ekipo, ki ima v svojih vrstah že uveljavljena imena olimpijskega krosa in maratona, kot so Simone Avondetto (svetovni prvak do 23 let), Giada Specia in aktualni avstrijski prvak v maratonu Daniel Geismayr. Ekipi se bodo pridružili britanski prvak v olimpijskem krosu Cameron Orr, Danca Gustav in Sophie Pedersen in nizozemski mladinski prvak Morris Gruiters. solobike.it.

Gorskokolesarska tržnica 2022/23

Dvojčici Gherig

Ko sta lani naznanili, da se umikata iz dirk svetovnega pokala in da odpirata kolesarski hotel, je bilo bolj ali manj jasno, da gre za športno upokojitev. Ampak Anita in Caro sta nekoliko presenetili. Za letošnjo in prihodnjo sezono sta moči združili z znamko koles Specialized.

Timothé Bringer

Drugouvrščeni z lanskega Red Bull Joyride in leta 2019 najboljši novinec na tekmovanjih slopestyle bo v naslednji sezoni podprt s strani ekipe Canyon CLLCTV.

Christopher Grice

Mladi Američan, ki je bil v zadnjih treh sezonah pod okriljem ekipe Specialized Gravity, je naznanil, da ne bo več sotekmovalec Loica Brunija in Finna Ilesa, a še vedno ostaja znotraj velikega S. To pomeni le eno, da se bo Grice po vsej verjetnosti pridružil ekipi Izabele Jankove – Gen S. Počakajmo še nekaj dni.

Sunn French Connexion Racing By Alpe D’Huez

Enduro ekipa bo prvič pod svoje okrilje vzela dekle. Ta čast je pripadla mladi Italijanki Sophie Riva, italijanski enduro prvakinji in drugouvrščeni v kategoriji do 21 let v seriji EWS. Več.

Naslovna fotografija Norco Factory Racing

Preberi še

Tanja Žakelj v novo sezono z novo ekipo
Vita Movrin naslednjo sezono za Trinx Factory Team

Sledite nam