4. aprila 2011

V aprilski številki revije Bicikel deset strani posvečenih “veliki revoluciji”.

Uroš Švigelj je v novi številki revije Bicikel glavo vtaknil v 29-palčna kolesa. Na srečo ne dobesedno.
Na kar desetih straneh se posveti zgodovini 26 in 29 palcev in vsega vmes ter prednostim in slabostim obročnikov večjega premera. Morda najdete tudi odgovor na vprašanje, zakaj se “velika revolucija” v Sloveniji in Evropi še ni čisto zares začela, medtem ko so v Severni Ameriki 29erji že nekej sezon prodajni hit.
O 29-palčnikih spregovorijo uvoznik za kolesa Niner Ferdinand Žefran, Maja Virnik iz Prolocotrada, Andrej Modic iz A2U, Sergej Kaučevič iz Bike centra in Xabi Narbaiza iz Orbee.
Za piko na i (in duhovno izkušnjo) je Uroš sedel še na nevzmetenega in za menjalnike prikrajšanega Ninerja.

Med temami je tokrat tudi BMX: zgodovina in položaj 20-palčnikov v Sloveniji ter pogled v glavo mojstra Simona Stojka Falka.

Intervjuja sta usodno povezana: še vedno obtoženi Tadej Valjavec in predsednik mednarodne kolesarske zveze Pat McQuaid.

O novi turški službi nekdanjega mtb trenerja Luke Želeta izveste iz članka Davida Črmelja.

Jazbec je spet odgovoril na kup vprašanj in objavil fotografije štirih izdatno tetoviranih vrhunskih kolesarjev.

Se je Chef s Sv. Jakoba res odpeljal mimo stopnice? Preskusil je novo Orbeino enduro kolo Rallon, izvedba 30. (Chef, spuščanje sedeža na kolesu s toliko hoda ni znak strahu)
Preskusili so še nekakšnega 29/treking križanca Corratec C-29er Cross Two in 29 trdaka Scott Scale 29 Team. V smislu prve teme torej. Pa dekliškega Scotta Contessa JR.

Pri vzdrževanju o zamenjavi bovdnov. Drugi nasveti: uživanje beljakovin med aktivnostjo, kokosovo olje, mišični elektrostimulator in vaje za mišice trupa.

www.bicikel.com/revija

Sledite nam