15. septembra 2019

Napeto do zadnjega na startu, nekaj padcev, nekaj smole. Za nami je že šesta ponovitev najtežjega spusta na svetu. Posnetek finala in včerajšnjih kvalifikacij. 

Šesto leto zapored se je v gorah na severu Walesa pomerilo šestindvajset povabljencev iz sveta spusta in frirajda. Sledil je vikendaški preizkus vzdržljivosti in tehnike na eni najtežjih spustaških dirk na svetu. Kvalifikacije so minile v lepem in sončnem vremenu, a je bila napoved za današnji finale nekoliko drugačna in mnogo bolj kisla. Lahko zapišemo – Wallesu primerna.

Sobota

V kvalifikacijah se je za nedeljski finale uvrstilo 14 tekmovalcev. Najhitrejši čas je postavil zmagovalec iz leta 2017, Britanec Bernard Kerr (Pivot Factory Racing). Njegov čas pa 2:50,023. Na drugo mesto je z 2,7 sekunde zaostanka “priletel” lanski zmagovalec Gee Atherton (Atherton Racing), tretje mesto je pripadlo kar Geejevemu klubskemu kolegu. Charlie Hatton, tretji z lanske dirke, je za Kerrom zaostal dobrih 5 sekund.

Kvalifikacije


Suha proga in sončno vreme. Popolno nasprotje današnjega finala.

Nedelja

Na startu veter, v zgornjem delu megla, proga pa drseča. S podlago se je na začetku najbolj spoprijateljil na kvalifikacijah osmi, Norvežan Brage Vestavik (MS Mondraker) in prvi postavil čas pod tremi minutami (2:59,828). Prvi, ki ga je uspel prehiteti, je bil Britanec Joe Smith (Propain Factory Racing), ki je bil hitrejši slabi dve sekundi.

Smitha, lani je bil četrti, sta nato prehitela le Gee Atherton (2:55,338) in odlični Bernard Kerr, ki je s progo opravil kot po tračnicah in na koncu slavil zmago s časom 2:52,109. Bernard Kerr je sedaj edini, ki se lahko pohvali z dvema zmagama na tem prizorišču.

Finale


Posnetek današnje dirke s komentatorjema Robom Warnerjem in Rachel Atherton.

Naslovna fotografija Boris Beyer / Red Bull Content Pool

Preberi še
Prihaja Red Bull Hardline, najtežji med spusti 
Red Bull Hardline: Tisti, ki ni prišel v reprezentanco …
Red Bull Hard Line Craigu Evansu
Red Bull Hardline, najtežja dirka v spustu na svetu?
Video 5ek: Red Bull Hardline z Ruaridhom na vrhu

Sledite nam