3. junija 2016

Pa je oživela. Spletna stran pumptrack.si za vse navdušence nad furanjem brez poganjanja.

Spletni portal Pumptrack Slovenija je ugledal luč sveta. Namen portala je sila preprost. “Vsi navdušenci nad ‘tlačilnimi’ poligoni potrebujejo dom, zato smo ga zgradili,” pravi glavni tlačilec Dejan Gorenc.

Spletni portal bo pod eno streho združeval ideje, načrte in zgodbe o tovrstnih poligonih v Sloveniji. Zakaj tak pristop? Najenostavnejši odgovor je morebiti tale: Povezovanje, znanje in izkušnje so ključni elementi za uspešno rast športa, ki ga imamo radi.

Pumptrack Slovenija je prostor, kjer bodo kolesarji rasli skupaj in si pomagali. Zato se čim prej pridruži in prispevaj voljo, znanje in izkušnje. Dobrodošle so tako pohvale kakor tudi kritike.

Glavne značilnosti spletnega portala so:
– pomoč pri gradnji (na tem področju so pomembni nasveti Petra Novaka, strokovnjaka za gradnjo kolesarske infrastrukture in partnerja združenj Alliance in Fun Tracks)
– nasveti glede treningov (le te deli Miha Jakopič, vodja ljubljanske panožne šole, glavni inštruktor Teva bike kampov in trener KD Rajd)
– in tisto najvažnejše, skozi fotografije in spletne filmčke boš spoznaval(a) potek gradnje in vse faze nastanka pumptracka oziroma tlačilnega poligona.

Ne gre prezreti niti zemljevida pump trackov po Sloveniji. Kar nekaj jih je že aktivnih in že služijo svojemu namenu, nekateri so v fazi nastajanja, spet tretji pa so še pri pridobivanju soglasij pristojnih služb. Če tvojega poligona še ni na spisku, lahko na tem mestu oddaš koordinate in ostale podatke ter se znajdeš na portalu ter v družbi enako mislečih.

Ta trenutek je glavni tlačilec portala Dejan na gradbišču poligona v Orehku, kjer čez kuclje polagajo asfalt. Na več informacij o prvem asfaltiranem tlačilnem poligonu pa počakaj še kakšen dan ali dva.

www.pumptrack.si

Preberi še:
Pump track tudi v Orehku

 

Sledite nam