Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
29. septembra 2018

Finalna tekmovanja serije Pumpaj Slovenija se prevešajo v drugo polovico. Danes so pumpali na Štajerskem v sončnem vremenu na nekdaj največjem asfaltnem poligonu.

Serija Pumpaj Slovenija se s finalnimi obračuni preveša v drugo polovico, saj bo že jutri na sporedu tretja finalna preizkušnja, ki bo potekala v Zagorju ob Savi. Danes so v sončnem vremenu pumpali na nekdaj največjem asfaltnem poligonu v Sloveniji, ki se sedaj po površini asfalta še vedno uvršča med navečjih pet.

Za serijo Pumpaj Slovenija, kot morda že veš, stojijo Alliance ASE, BSX Racing Team Maribor in mtb.si, vedno pa v sodelovanju z občinami, kjer potekajo tekmovanja. Finalna tekmovanja za razliko od kvalifikacijskih potekajo po sistemu izločanja. Najprej ima vsak tekmovalec na voljo hiter krog, nato pa sledijo tekmovanja po sistemu najhitrejši proti najpočasnejšemu … na koncu sledijo še finalne preizkušnje.

Zmagovalci v Rušah po kategorijah

Kategorija do 5 let: Prvo mesto za Maro Bello Perić, ki je za najhitrejši kog porabila 13,96 sekunde. Na drugo mesto se je uvrstil Nick Čeh Cigrovski, tretji pa je bil Rok Kogler.

Kategorija do vključno 9 let: Druga zaporedna zmaga za Jošta Ložarja, ki je za krog pumptracka v Rušah potreboval 11 sekund in 8 stotink. Na drugo mesto se je uvrstil Mihael Gabor Perić, tretji je bil Žan Kogler.

Kategorija 10 do 13 let: Tudi tu druga zaporedna zmaga za Miha Čeha. Njegov zmagovalni čas pa 10, 60 sekunde. Drugi je bil Mai Pokleka, tretji pa Matej Novak.

Kategorija 14+: Tilen Frank je zmagal že v drugo. Tokratni čas pa 8,87 sekunde. Na drugo mesto se je uvrstil Davorin Maleković, tretji je bil Boris Režabek.

Open (skiroji, rolke, rolerji): Zmaga Gala Ivančiča pred Miho Čehom.

Tretja finalna dirka pokala Pumpaj Slovenija bo že jutri, 30. spetembra v Zagorju ob Savi.


Kako so pumpali na prvi finalni preizkušnji?
Pumpaj Slovenija: Prva finalna je za nami

Freestyle gradimo skupaj
Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam