4. septembra 2015

Gregor Krajnc v Andori v ozadju v gneči mlajših članov, po napetem boju prvak Novozelandec Anton Cooper.

Po torkovem krosu na izpadanje, sredini štafeti ter četrtkovem krosu mladink in mladincev je v petek na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Andori prišel na vrsto tudi prvi slovenski nastop. Gregor Krajnc je v krosu mlajših članov do 23 let zasedel 68. mesto s krogom manj. Uvrstilo se je 78 kolesarjev, rojenih med leti 1993 in 1996, še šesterica je odstopila.

Zaradi razmočene proge so dirko skrajšali za krog, v petih krogih so tekmovalci tako v hladnem vremenu prevozili 21 km.

Krajnc, doma letos premagan le na državnem prvenstvu, je štartal z ne prav ugodno številko 62. Sicer je kar nekaj njegovih tekmecev s še višjimi številkami pridobilo 60 in več mest, a Grega danes ni bil med njimi.

Spredaj se je za zmago bil napet boj med Novozelandcem Antonom Cooperjem in Francozom Victorjem Koretzkym, za las je bil naposled močnejši prvi. Bron je osvojil Britanec Grant Ferguson, ki je za njima zaostal le 20 sekund.

In na drugih frontah v Andori …

Danes je v razvrstitvenem nastopu v spustu nastopil tudi mladinec Luka Berginc in z dvema padcema dosegel 40. čas. Člani in članice nimajo razvrstitvenega nastopa za štartni vrstni red v nedeljskem finalu, v soboto bodo le merili čase na treningu.

V soboto bo na sporedu tudi kros članic elite z Blažo Klemenčič in Tanjo Žakelj s štartom ob 12. uri, člani elite začnejo ob 14.30.

SP na strani uci.ch 

Na uvodni fotografiji zadnji metri že odločenega dvoboja za zmago, vse foto Grega Stopar

Sledite nam