Scott marathon
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
8. februarja 2021

Francoz Pierre Billaud in Španka Natalia Fischer sta prva letošnja zmagovalca v katerikoli gorskokolesarski disciplini v Evropi! Začelo se je v okolici Barcelone na dirki Scott Marathon Mediona.

Scott Marathon v Medioni je sezono gorskokolesarskih dirk odprl s kronometrom, v katerem so vsi udeleženci uživali in trpeli. Dan je bil težko pričakovan. Ponovno tekmovati je bil glavni cilj kolesarjev. Na izbiro sta bili 22 ali 44-kilometrska trasa.

V zgodnjih jutranjih urah, z oblaki na nebu, so kolesarji startali individualno, spoštovali vse varnostne ukrepe in se odpravili na zahtevno pot. Trasa v Sant Joan de Medioni je razgibana, s kratkimi in težkimi vzponi, v kombinaciji z dolgimi tehničnimi spusti.

Tudi kvaliteta tekmovalcev ni razočarala, med drugim s polno zasedbo ekipe Buff Scott MTB Team in z drugimi vodilnimi gorskimi kolesarji regije, kot sta Ever Alejandro Gómez (RR Bikers) in Malene Degn (KMC-Orbea), ki sicer preko leta živi v Barceloni.

Scott Marathon – kratki krog

Na kratkem krogu je bila najhitrejša Danka Malene Degn. Pri moških je slavil Pau Viladelbosch (Terbikes-Baix Ter). Noemí Moreno (73 Factory-ECO) in Rut Ratera (Kenda Biciocasion-Barcelona) sta dopolnili stopničke pri ženskah, drugi in tretji v moški kategoriji sta bila Gerard Llop (Cicles Sans) in Alex Caballero (RR Bikers Club).

Scott Marathon – dolgi krog

Na daljši trasi se je šele po prvem krogu razplamtel boj za vodilna mesta. Tam je bil Pierre Billaud najmočnejši in je lahko držal tempo ter štoparico ustavil s časom ure 51 minut in 35 sekund. Manj kot dve minuti kasneje sta stopničke z minimalno medsebojno razliko dopolnila José Dias in Hans Becking (oba Buff Scott MTB).

V kategoriji žensk Natalia Fischer (Scott Fischer) ni imela prave tekmice in je slavila pred Silvio Rouro (BMC TBelles, Kala) in Arantxo Salvadó (Gobik Factory Team).

Kako dalje s kolesarskimi dirkami?

Sezona gorskokolesarskih dirk se je torej začela. Sicer malo drugače kot smo bili navajeni, a ne bomo dlakocepili. Veseli smo, da se sploh lahko postavimo na start. Dirkanje se nadaljuje v Španiji in sicer z lokalnimi dirkami ter prvo resno mednarodno preizkušnjo na krosu UCI C1 v Banyolesu, ki bo 27. in 28. februarja. Ta bo prvi pokazatelj forme elitnih kolesarjev in kolesark sveta, tako kot vsa leta do sedaj.

Nato se selimo v Italijo. Tam bo začetek lige Internazionali, ki se bo letos začela v Andori blizu Savone v Genovskem zalivu.

Vrstni redi

Več o dirki najdeš na Marathon Cup BTT.

Fotografije Francesc Lladó / fotografia esportiva.

Freestyle gradimo skupaj
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam