16. novembra 2018

Tekmovalka v spustu je pobudnica skupnosti gorskih kolesark z zaprto skupino na facebooku. Za skupno furanje in še kaj. Fantje niti ne poskušajte.

Slovenska tekmovalka v spustu Špela Horvat je na facebooku ustvarila (zaprto) skupino z imenom #Project RIDE WITH ME. Namenjena je gorskim kolesarkam vseh vrst. Kot pravi Špela: “Mountain bike je postal zelo mainstream šport in v njem je zdaj tudi ogromno punc. Opažam, da največkrat kolesarijo s skupinami fantov.” Te skupine se kolesarkam prilagajajo ali pa tudi ne. “Zakaj se ne bi združile in šle skupaj na turo, na pumptrack, v park?” se je vprašala Špela in šla združevat na facebook.

Zamisel ni nova, marsikdo organizira kolesarjenje in skupine za dekleta. Tudi parki in klubi, naprimer ljubljanski Rajd z Rajderkami. 25-letna Špela pa se je odločila za vseslovenski projekt, ki bo doma v facebook skupini. “Punce bom vzpodbujala in enkrat tedensko organizirala skupinsko srečanje. Računam, da bodo punce preko skupine navezale nova prijateljstva in se tudi same povezale in skupaj šle kolesarit.”

“To ni ne klub, ne vodenje, ne coaching … To je skupnost gorskih kolesark,” pravi Špela in doda: “Nad začetnim odzivom sem zelo presenečena, v le nekaj urah se je včlanilo 25 deklet.”

Tako kot je Špela spretna s pokrovitelji svoje tekmovalne kariere (poleg tega je tudi poslovno dejavna na trgovskem področju), se bo trudila s pokrovitelji podpreti tudi skupino, da bodo dekleta deležna darilc in ugodnosti.

Gorske kolesarke, v skupino se lahko včlanite tukaj.

Fantje pa niti ne poskušajte. Jih je že kar nekaj poskusilo, pravi Špela. Ne bo šlo.

Projekt zaenkrat podpirajo trgovina Strong.si, DEMA Bicycles Slovenija, BeFly Bikes in Extend.

Foto Andras Oravecz

Sledite nam