14. maja 2010

Spremljaj (khm, cestno) kolesarsko dirko okoli Slovenije (DOS) z mtb favoritom Primožem Štrancarjem v sedlu. Tudi z gorskim kolesom gre en kos! Do konca dirke v soboto večkrat osvežimo tole novico.

Primož Štrancar

Primož Štrancar

Pred štartom s svojo Orbeo

Pred štartom s svojo Orbeo

... in s članoma spremljevalne ekipe Zlatkom in Alešem

… in s članoma spremljevalne ekipe Zlatkom in Alešem

Na štartu v središču Postojne (foto Orbea Jerry)

Na štartu v središču Postojne (foto Orbea Jerry)

Pazi se stošestindvajsetice!

Pazi se stošestindvajsetice!

Petek, vzponček iz Tržiča

Petek, vzponček iz Tržiča

Petek zvečer, v Dravsko dolino (foto Janez Kustura)

Petek zvečer, v Dravsko dolino (foto Janez Kustura)

Uvod, petek 9:30
Primite se. Tudi če boste dočakali visoko starost, ne boste pogosto doživeli, da mtb.si poroča o cestni dirki! Za to seveda obstaja razlog. Eden najbolj znanih slovenskih gorskih kolesarjev – državni prvak v krosu in spustu, olimpijec, najvišje uvrščen Slovenec v krosu za sv. pokal, bivši reprezentančni selektor, zdajšnji športni direktor ekipe MBK Orbea … – Primož Štrancar je med nastopajočimi na dirki okoli Slovenije (DOS).
Primož je sinoči v Postojni štartal ob 21:32, dobre pol ure pred zadnjim, ki je zapustil štart, Juretom Robičem.
Primožu gre zaenkrat odlično, podrobnosti sledijo.
Naslednjič se oglasimo s poročilom Primoževe spremljevalne ekipe.

Kako je bilo ponoči? petek 9.55
Primož je bil na tretji časovni postaji v Žagi, pred vstopom v Trento in naskokom na Vršič, po času na drugem mestu. Prej je bil na drugi časovni postaji izenačen z Avstrijcem Christophom Strasserjem, ki še ni prišel do tretje postaje. Vodi Jure Robič, v Žagi je imel 24 minut prednosti pred Štrancarjem.
V Trenti na čelu dirke dejansko kolesari David Črmelj, ki je šel na pot med prvimi, za njim Štrancar, ki pa pričakuje, da ga bo kmalu ujel Robič, ki je bil v Žagi 10 minut za njim.
Kako so preživeli noč? “Nismo spali,” se šali spremljevalna ekipa. Z dežjem so imeli doslej veliko srečo, pralo jih je le kmalu po štartu, potem pa nič več. Le ves čas se vozijo po mokrih cestah.
Primož se počuti dobro.
Na Vršiču bo Primož sedel na gorsko kolo, na svojo polnovzmeteno Orbeo Occam, da na spustu po kockah prihrani nekaj moči.

Video s Primožem
Poglej si video na kanalu YouTube, v katerem Primož razlaga, če mu je tega ‘treba’, in kako se bo na dirki vozil z gorskim kolesom.

 

Druga noč se je šele dobro začela, petek 23:00
Primož je izgubil nekaj mest in je bil na 6. časovni kontroli v Kamnici na 7. mestu. A za zamudo ima dober razlog: lepo se je najedel in si privoščil poldrugo uro spanca. V četrt urice pred njim so bili David Črmelj, Erik Rosenstein in Uroš Komac. Spredaj pa z več prednosti Robič, Strasser in Eduard Fuchs.
Zdajle Primož spet v dobrem stanju naskakuje Šentilj. “Dobro se pelje, držimo ga nazaj. Primož je legenda,” ga hvalijo v spremljevalni ekipi.

Jutro, sobota 6:50
Štiričlanski ekipi Štrancar s Primožem na čelu hudo manjka spanca. Ponoči so se ustavili dvakrat po uro in enkrat krajše, da je malo zaspal, saj je že kinkal na kolesu in tudi zdajle ne kolesari najbolj prepričljivo. Od tod tudi sedmo mesto in ura zaostanka za šestouvrščenim Rosensteinom.
Primož je bil pred dobrimi desetimi minutami na 7. časovni kontroli v Moravskih toplicah (tam, kjer se dirka začne, kot je rekel na štartu).
Z dežjem še vedno sreča, na Štajerskem pa že močno piha, v glavnem v vse smeri razen naravnost v prsa. Vsi upajo, da se izognejo napovedanim močnim padavinam.

Odstop, sobota 10:15
Zaradi preutrujenosti je Primož odstopil po 7. časovni kontroli. Preprosto ni bilo več varno, pred temo pa tako ne bi prišel na cilj, kolesarjenja v še eno noč pa ne bi zmogel. Bil je na 6. mestu.
S podrobnostmi se še oglasimo, ko se ekipa naspi.

Spremljaj kolesarje na časovnih postajah >

www.dos-extreme.si

Sledite nam