16. junija 2012

Reci jim kampi, reci jim tabori. Pa če so to enodnevne delavnice. Enodnevno ali večdnevno učenje v skupini, od strokovnjaka, je garancija za znanje. Pa še zabavno je.

S koncem apilsko-junijskega monsuna se začenja poletje. S poletjem se začenjajo kolesarski tabori. Bajk kampi.
Saj pravzaprav Slovenci tudi na snegu še nismo povsem doumeli, da je napredovanje ob pomoči učitelja hitrejše in varnejše. A udeležencev tovrstnih poučnih druženj na gorskih kolesih je vsako leto več. Če so enodnevna, se jim reče tudi delavnice ali tečaji.
Učenje v skupini je cenejše in za večino tudi bolj zabavno kot ure “ena na ena” z učiteljem.

Preletimo nekaj letošnje najbolj opazne domače ponudbe.

Večdnevni kampi v Kranjski Gori

Učitelji iz največjega ljubljanskega kolesarskega kluba Rajd bodo to sezono znova dejavni v Fun bike parku v Kranjski Gori. Poudarek njihovih taborov je na vožnji navzdol, veliko pridobljenih znanj pa je seveda splošno uporabnih.
Svoje učence ločijo v tri kategorije, po katerih imenujejo svoje tabore – tako razpisujejo kampe za mlade, kampe za starejše (to naj bi nekako pomenilo kolesarje nad 30. letom) in dekleta.

Termini 2012

26.-29. junij Junior kamp
6.-8. julij Senior kamp
17.-19. avgust Girls only kamp
24.-26. avgust Senior kamp
28.-31. avgust Junior kamp
7.-9. september Senior kamp

Več na bikekamp.si

Dan na Mariborskem Pohorju

V Bike parku Pohorje v sodelovanju z avstrijsko šolo The Gap 23. in 24. junija prirejajo kamp Learn to Freeride.
V soboto 23. bo dan za otroke, več
V nedeljo 24. pa za večje “otroke”, več

Delavnice MTB studia

Učitelj gorskega kolesarstva Boštjan Vidmar se je s svojo ekipo specializiral za enodnevne delavnice, po katerih postaneš več gorskega kolesarja/kolesarke. Prirejajo jih v okolici Ljubljane in na slovenski Obali. Od današnjega dne do konca septembra so jih razpisali kar štirinajst.
MTB Studio je znan po barvitih imenih svojih delavnic. Ponujajo specializirane delavnice za dekleta (Trailheidi, Chica bandida), za različne nivoje znanja in za različne cilje (Singetrail flow, GPS delavnica Lost & Found, Freeride delavnica in nova delavnica za nadobudne MTB maratone Gon, Forrest Gon!!). Slednja je popolna novost, saj pri nas še nihče ni poskušal rekreativcev naučiti, kako naj ne trpijo na spustih maratonskem preizkušnje, kako naj bodo tam hitrejši in še prihranijo moči.

Vse delavnice MTB studia na mtbstudio.si

Cene?
Za enodnevno delavnico od 25 evrov ob predprijavi in predplačilu pri MTB Studiu do 70 evrov + vozovnica za park na Mariborskem Pohorju; za večdnevne pa pri Rajdu največ 389 evrov za štiridnevni kamp s prevozom iz Ljubljane, polpenzionom, vozovnico, najemom kolesa in zaščite, majico …

Kampe, delavnice in drugo najdete tudi v posebni kategoriji v koledarju mtb.si

Na uvodni fotografiji – za spremembo, da niso vedno punce ali mularija – udeleženci enega od kranjskogorskih “seniorskih” kampov. Foto bikekamp.si

Sledite nam