Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
15. marca 2017

V soboto kros, v nedeljo maraton. Na visokem nivoju in verjamemo da zopet z odlično organizacijo.

Svetovni MTB se na prvi aprilski vikend vrača v našo regijo. 21. XCO Premantura Rocky Trails UCI C1 je trenutno najbolj prestižna dirka v regiji, na kateri bodo tudi letos nastopala vidna imena svetovnega gorsko kolesarskega krosa. Po olimpijskih igrah v Riu se namreč začenja nov cikel tekmovanj, ki se že obračajo proti tri leta in pol oddaljenem Tokiu. Dan kasneje bo na sporedu še 4. izvedba dirke v maratonu.

XCO

XCO Premantura letos praznuje svojo dvajseto obletnico in obeležuje 21. ponovitev. Proga na zgornjen delu polotoka Kamenjak pri Puli je hitra, atraktivna in zahtevna. Kot dirka prve kategorijo dirke UCI prinaša veliko število točk za elite in mladinske kategorije.

Imena udeležencev v preteklih izvedbah: Jaroslav Kulhavy, Tanja Žakelj, Jana Belomojna, Alex Gehbauer, Ilias Periklis, Marek Konwa, Michal Lami, Mirco Tabachi, Luca Braidot … so garant, da se tudi tokrat lahko nadejamo kvalitetne in lepe dirke v prelepem okolju.

21. XCO Premantura bo v soboto 1. aprila v mestu Premanturi na skrajnem jugu istrskega polotoka. Čeprav je datum šaljiv, dirka zagotovo ne bo.

XCM

Naslednji dan bo na sporedu še 4. XCM Kamenjak Rocky Trails UCI C3. Tudi maraton je v koledarju mednarodne kolesarske zveze in sicer tretje kategorije. Točke bodo pomembne za uvrstitev na svetovno prvenstvo v maratonu, ki bo potekalo 24. in 25. junija 2017 v nemškem mestu Singen.

Proga poteka po naravnem parku Kamenjak, ki ga je National Geographic uvrstil med 10 najlepših destinacij v Sredozemlju. Le malo je na svetu področij, ki imajo toliko in tako lepe enoslednice samo nekaj metrov od morja. Tudi klimatske razmere na južnem delu Istre nudijo odlične razmere za trening pred začetkom sezone svetovnega pokala.

Če želiš nastopati skupaj z velikimi imeni gorskega kolesarstva, potem je maraton Kamenjak Rocky Trails prava dirka zate. Organizatorji pričakujejo okoli 350 udeležencev na dirki v soboto in približno 400 udeležencev na maratonu v nedeljo. V nedeljo bo na maratonu nastopil tudi aktualni svetovni prvak v tej disciplini Tiago Feriera.

V živo in na TV

Sobotni XCO Premantura bodo obiskovalci lahko spremljali ob progi, neposreden prenos dirke bo med 14. in 16. uro na Sportski televiziji NIT TV in Riječki televiziji.

Prijave na kros in maraton na prijavim.se

www.adrenalina.hr

Na uvodni fotografiji lanski zmagovalec članske dirke Mirko Tabacchi. Fotografija je z uradnega facebook profila Kamenjak Rocky Trails

Preberi še:
XC Premantura: Italijani … in Tanja
Dvajseti vikend v Premanturi

Casio G-Shock
Freestyle Giant Ciklo Centar Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam