7. februarja 2012

Ni zatipkano: DH kot downhill ali DHrugi kot EHrjavec. Koga sta med seboj menjala KD Rajd in ŠD LIFE? Koliko bo spustašev pri Energiji in kdo je njihov novi master? S kom bo Črn trn še močnejši v DH? Od mlada kri za Supersnurf?

Nejc Rutar iz MBK Orbea v KD Rajd, Miha Halzer iz Hrastnika v EnergijaTeam.com, o glavnih dveh moških članskih prestopih v spustu smo že poročali. Tokrat se posvetimo spustaškim transferjem med damami, zrelimi gospodi (master) in đuniorji (mladinci).

Izmenjava v Ljubljani, kdo je na boljšem?
Med ljubljanskima kluboma ŠD LIFE in KD Rajd so uspešno izmenjali nekaj imen. Špela Horvat, ki letos stopa v kategorijo elite (v domači pičli konkurenci je seveda že zdaj tekmovala s starejšimi tekmicami) in je lansko sezono zaključila z zmago v Mariboru, se iz Rajda, kjer je pred leti začela tekmovalno pot, seli v LIFE.
V nasprotno smer pa se selita brata izpod ljubljanskega Golovca Anže (lani 5. med st. mladinci) in Jure Žabjek (2. med ml. mladinci). Letos bosta tekmeca pri st. mladincih do 19 let. Najstarejši Žabjek, Primož, ostaja pri LIFE. Novi okrepitvi Rajda sta še dva novinca, mladinka Elli Eva Dodič ter motokrosist in smučar Kevin Berginc.

EnergijaTeam.com s 17 tekmovalci
Spustaška ekipa domžalskega EnergijaTeam.com bo letos štela kar 17 članov, od teh sedmerica v moški elitni kategoriji. Med slednjimi so Nejc Huth, Jan Perše (lani mladinec) in “nakup” iz Hrastnika Miha Halzer.
Imajo še tri novince: mladinec Urh Wiegele prihaja iz KD Rajd, mlajši mladinec Urban Skrt iz KK Črn trn, lanski zmagovalec amaterske razvrstitve pokala Iztok Slapnik pa se iz ŠD LIFE seli med Domžalčane in v kategorijo master (kjer mu seveda ne bo treba nositi ščitnikov na komolcih).
S Slapnikom in dobro pokritostjo po kategorijah – razen ženske – bo Energija z lanskega 14. mesta klubske lestvice gotovo zlezla višje.
O nastopih v spustu pa se govori tudi med drugimi kolesarji Energije, tistimi iz krosa. Več na Energijateam.com

Črn trn še močnejši
Zmagovalci lanske klubske razvrstitve v spustu KK Črn trn iz Ajdovščine so se pred novo sezono še okrepili. Iz kipe DEŠ Fleš iz Vrtojbe so zvabili Tilna Lebana, lani tretjega v pokalu med mlajšimi mladinci, letos pa začenja pri starejših mladincih.
Dogovarjajo se še o zanimivi okrepitvi v kategoriji master, a pod tem dogovorom še ni žiga, tako da o tem kdaj drugič.
V trnu se je še povečal delež kolesarjev iz velenjsko-šoštanjske naveze: pridružila sta se jim odkritje lanske sezone Monika Hrastnik, ki bo nastopala v 4X in po potrebi tudi v DH, ter Luka Bolha v 4X in BMX dirkah.

Pa še ena ljubljanska
Tretji ljubljanski klub Supersnurf je kot ponavadi iskal mlado kri in jo našel v Kranju. Iz MTB kluba Kranj prihajata mladinca Maks Fock in Andraž Turel. Supersnurf bo letos skoraj cel na Giantovih Gloryjih.

Sledite nam