Matt Jones
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
16. februarja 2021

Britanski zvezdnik prostega sloga Matt Jones po treh mesecih priprav naredi prvi tovrstni trik na kolesu.

Temeljite priprave, izbira prave lokacije, sodelovanje z znanimi imeni, kot so Kye Forte, Kriss Kyle in Gee Atherton, ter izvedba trika, ki ga pred Mattom Jonesom ni izvedel še nihče. “The running gainer bomb drop” je trik poimenoval Matt. V bistvu gre za premet nazaj, postanek in nato premet naprej. In Jonesu je tisto, kar si je vbil v glavo, tudi uspelo.


Kako so potekale priprave?

Matt in brat dvojček Jono oblikujeta načrt, kako se lotiti priprav na nov trik. Pomoč jima ponudi BMX guru Kye Forte, ki je eden najboljših “šejperjev” na Otoku. Kye bo prazno polje v Devonu spremenil v MTB igrišče, ki bo ustrezalo Mattu za izvedbo trika “the running gainer”. Matt začne s pripravami in to kar v bazenu.

Vsak trik potrebuje kanček kreativnosti. Zato se Matt za pomoč obrne na svetovno znanega trialista in BMXerja. Odpelje se na Škotsko k Krissu Kylu.

Ker ni vse v fizični, ampak tudi psihični pripravi, Matt poišče pomoč pri Geeju Athertonu, enemu najboljših spustašev zadnjega desetletja in pol. Gee Matta nauči popustiti zavore. Tako na kolesu, kot v glavi.

Matt Jones na Instagramu: @mattjonesmtb.

Naslovna fotografija Eisa Bakos / Red Bull Content Pool

Oglej si še

Čas po koroni: Mattov popoln domači park
Matt si je omislil Lamborghinija

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam