Specialized turbo
Freestyle Giant Human Fish Gravel Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
23. marca 2017

Kdo je predlagal in kdo zares podpira predlog o omejevanju nočnega gibanja, je še malce megleno, je pa o tem poročala TV Slovenija.

Televizija Slovenija je včeraj objavila prispevek o predlogu, ki prihaja z javnih posvetov o sobivanju ljudi in divjadi, kot navajajo v prispevku. Udeleženci predlagajo, naj se gibanje v gozdu v nočnem času omeji. Konkretneje: z namenom rekreacije naj bi se v gozdu gibali le še uro po sončnem zahodu, zjutraj pa šele v uri pred vzhodom sonca.

Za kakšne posvete je šlo, kdo je dejansko predlagatelj in ali je predlog povezan s pripravo novega zakona o gozdovih, nam še ni uspelo izvedeti, tako da je izvir pobude zaenkrat malce zavit v temo.

Predlog naj bi podpirali lovci (lovska zveza?) in gozdarji (lastniki gozdov, stroka?), Zavod za gozdove pa je “več mesecev zapored, 24 ur na dan” raziskoval dogajanje v gozdu. Na pristojnem ministrstvu pa komentirajo, da je predlog pretiran.

V prispevku in očitno v debatah je govora o motoristih in tekačih, začuda enkrat kolesarji nismo na dnevnem redu. Pa smo resnici na ljubo številni odkrili radosti nočnega kolesarjenja, ki pride prav ob kratkih zimskih dneh, po vročih poletnih ali kadarkoli po vseh dnevnih obveznostih.

Prispevek Erike Pečnik Ladika na rtvslo.si

Uvodna fotografija je iz videa KD Rajd

4endurance sis 1
Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Human Fish Gravel SloEnduro
Sledite nam