28. maja 2018

V soboto so na smučišču Poseka na Ravnah na Koroškem odprli nov kolesarski park. Ob tej priložnosti so tam organizirali tudi prvo kolesarsko tekmo, hkrati že četrto letos v seriji SloEnduro 4Fun.

V soboto so na smučišču Poseka na Ravnah na Koroškem odprli nov kolesarski park. Ob tej priložnosti so tam organizirali tudi prvo kolesarsko tekmo, hkrati že četrto letos v seriji SloEnduro 4Fun.

Sicer ne tako reden gost na tekmah serije 4Fun, naš najboljši enduro tekmovalec Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Enduro Racing), se je udeležil zanj domače dirke in še enkrat nadvladal vso konkurenco. V absolutni konkurenci je bil s časom 4 minute, 31 sekund in 4 desetinke sekunde za četrt minute boljši od drugouvrščenega, lokalnega borca in nekdanjega tekmovalca v spustu Blaža Hölcla. Ta pa je za pičlo sekundo in pol ugnal tretjeuvrščenega, starega znanca SloEndura Davorja Kacina (Kamplc Racing Team).


Hölcl drvi po progi bike parka Poseka

Pri ženskah so vse tri stopničke odšle v Avstrijo. Prvo mesto si je prikolesarila Martina Lanschützer (Velochicks.at/Radfux Tamsweg) s časom 6:15,16, skoraj deset sekund počasnejša je bila Ruth Kalthaus (ASKö Dr Auer BMX Team Mühlen), ki si je z letošnjimi nastopi na serijah SloEnduro z wild cardom zagotovila mesto na tekmi Enduro World Series na Black Hole Enduro Petzen/Jamnica. Tretje mesto je zasedla Maria Kruger.

Najhitrejši mladinec je bil domači tekmovalec v krosu Teo Pečnik (KK Ravne), skupno četrti s časom 5:03,14, sledila sta mu Anže Bogataj in Avstrijec Jakob Lenz (Radlager).

Pri starih sabljah, masters nad 45 let, je vrstni red popolnoma enak tistemu izpred 14 dni na ljubljanskem Golovcu. Prvo mesto je zopet osvojil Uroš Ogris (MTB klub Kranj), njegov čas je bil 5:47,02, kar za minuto slabši je bil Avstrijec Matthias Lenz (Radlager), še dobrih devet sekund počasnejši pa Matej Okorn (Energijateam.com).


Na vrhu

Nekaj manj kot 80 tekmovalcev se je pomerilo na dveh povsem sveže dokončanih progah. Posebnost Poseka FunEndura je ta, da so imeli vsi udeleženci enake pogoje za spoznavanje trase in sicer en spust neposredno pred vožnjo na čas, nobenega “shuttla”, nobenega študiranja linij.

Veseli nas, da se je tudi tokratne tekme udeležilo in jo popestrilo devet tekmovalk in devetnajst mladincev, kar nam vliva upanje, da disciplina ne bo postala izrazito moška, hkrati pa se nam ni treba bati obstoja serije SloEnduro.


Duško se zahvaljuje za podporo

Zagotovo pa moramo omeniti še dobrodelno gesto, za katero si organizatorji iz Kolesarskega kluba Ravne zaslužijo posebno pohvalo. Od vsake štartnine so namreč namenili 5 evrov za rehabilitacijo lani težko poškodovanega kolesarja.

{loadposition inside}

Pred nami sta še dve preizkušnji SloEnduro 4Fun, obe zunaj Slovenije. Do naslednje bo preteklo nekaj časa, saj bo 4. avgusta. To bo Matadown s skupinskim štartom z Matajurja.

Pred tem bodo oči vsega enduro sveta uprte na Koroško, saj bo 30. junija in 1. julija tam v okviru festivala Black Hole potekal Black Hole Enduro, četrta letošnja dirka svetovne enduro serije EWS!

Skupni vrstni red Poseka FunEndura

www.sloenduro.com

Fotografije Ma Tej, na uvodni prvi trije na štartu: Vid, Kacin in Černi

Sledite nam