25. decembra 2016

V spomin na Zarjo odslej na Špici nad Kamnikom klopca z razgledom.

Špica nad Kamnikom je priljubljena točka za pohodnike in tudi za kolesarje. Odslej bodo tam lahko posedeli tudi na klopci, posvečeni spominu na Zarjo, ki nas je tragično zapustila pred dobrimi štirimi meseci.

Od zamisli do izvedbe je bil poleg tudi Jaka Tancik, ki je za mtb.si napisal naslednje vrstice in prispeval tudi fotografije:

Že v Grožnjanu je padla ideja o nalepkah #rideforzarja in spominski klopci. Mihi (Miha Spruk) je dal pobudo za klopco, po pogovoru smo prišli na idejo o lokaciji na Špici nad Kamnikom. Je priljubljena točka lokalnih kolesarjev, še bolj zanimiv je pogled s Špice. Vidi se večino Kamniških alp, Ljubljansko kotlino z vsemi okoliškimi kraji, vključno z Zarjinim domačim Kranjem.

Izjemen je pogled na celoten Kamnik, z lokacije pa se vidi tudi Mali Grad in obzidje, kjer se je žalostno končala Zarjina zgodba. Lokacija je mogoče “težka” zaradi samega kraja nesreče, ampak mimo tega se ne da. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Če njena duša obstaja naprej v neštetih oblikah (vsak si jo lahko po svoje predstavlja), mora biti gotovo tam nekje.

Zato se je zdela lokacija nad Kamnikom primerna …

Organizator postavljanja je bil Mihi. Seveda je bil nepogrešljiv Nejc, zraven pa še peščica pomagačev, ki smo se na Špico odpravili 17. decembra, dan pred Zarjinim rojstnim dnevom.


Več fotografij

Preberi še
V spomin na Zarjo Černilogar, 1989-2016

Sledite nam