4. junija 2018

Na Škotskem z le dvema tekmovalcema, brez poškodovanih Jureta Žabjeka in Rudyja Cabirouja. Čast ekipe je v spustu branil Dakotah Norton, v 4krosu pa je tekmoval Kevin Berginc.

Ekipa Unior/Devinci Factory Racing je prišla na Škotsko z le dvema tekmovalcema, saj sta spustaša Jure Žabjek in Rudy Cabirou poškodovana. Tako je Američan Dakotah Norton branil čast na dirki svetovnega pokala v spustu, Kevin Berginc pa v dirki serije Pro Tour v 4-krosu. Izkupiček ni fantastičen, saj je Kevin padel v drugem krogu voženj na izločevanje, Dakotah pa je takoj po štartu finalne vožnje strgal verigo.


Dakotah Norton

Uvod je nekoliko črnogled, vendar je bil vikend na Škotskem zares zelo pozitiven. Dakotah Norton je prišel na dirko kot peti tekmovalec na svetu in svoj status tudi upravičil z dobrim nastopom v kvalifikacijah, kjer je dosegel osmi čas. V finalu je želel še višje in napadel z vso močjo, ob tem pa strgal verigo in bil prisiljen v taktično vožnjo s pretkanim ohranjanjem hitrosti. Dosegel je 31. mesto ter ohranil visoko 9. mesto v seštevku svetovnega pokala.

“Konec koncev ni vse slabo, dirka bi se lahko končala še slabše. Po tem, ko se mi je strgala veriga, sem se uspel zbrati in odpeljati vožnjo, na katero sem lahko ponosen. Delal sem majhne napake, vendar je brez verige težko voziti in ohranjati hitrost,” je po dirki dejal Dakotah. Najpomemneje je, da je ohranil visoko mesto v seštevku pokala in s tem zaščito pred naslednjo dirko v Leogangu.


Kevin Berginc

V soboto je bila na sporedu še dirka serije Pro Tour v 4krosu, na kateri je nastopil tudi Kevin Berginc. V kvalifikacijah je bil odličen 7., a to v loteriji na izpadanje ne pomeni nič. V prvem krogu se je gladko prebil naprej, v drugem pa sprva vodil v skupini. Nekje na tretjini proge pa je izgubil mesto v enem izmed zavojev, že v naslednjem pa napadel in se skušal vrniti v boj za prvi dve mesti, ki še vodita v nadaljevanje. Stvari se niso izšle, Kevin je končal na tleh in s tem tudi zaključil tekmovanje.

Naslovna fotografija Keith Valentine, ostale Klemen Humar

Preberi še:
Ft. William: Pierronov prvenec!
Ft. William: Kvalifikacije Luci Shawu in Rachel Atherton
Ft. William: Smola Kevina na 4X Pro Touru

Sledite nam