BMX Alpe Adria
30. avgusta 2022

Sedma in osma dirka pokala sta se pretekli konec tedna odvili pri naših zahodnih sosedih. Množica slovenski tekmovalci zopet uspešno.

Po Mariboru, Vösendorfu in Šopronu je bil na vrsti Mühlen na avstrijskem Štajerskem, prizorišče, ki je zaradi kluba BMX Racing Team Mühlen glavni krivec za nastanek regijskega pokala. Avstrijci so znani kot dobri gostitelji, le prevečkrat jim jo zagode vreme.

Čeprav dirke na tem prizorišču potekajo konec avgusta, je v kraju, ki leži slabo uro severno od Celovca, tudi tokrat dež krojil usodo dirke in “odplaknil” tradicionalni sobotni Night Race. Tega so organizatorji izpeljali v nedeljo po končani drugi vikend preizkušnji.

Letos je bila v Mühlnu skromnejša udeležba tekmovalcev kot prejšnja leta. Na startu se jih je v različnih kategorijah zvrstilo 115.

Na kratko

Slovenci so krojili razplet v kategorijah do 8 in od 9 do 10 let. V najmlajši kategoriji licenciranih tekmovalcev je dva dneva zapored slavil Aleksandar Gajić (KD Rajd), v kategoriji višje pa je prav tako dvakrat zmagal Max Sliško (BSX Racing Team).

Tim Rovtar (KK Črn trn) je bil v nedeljo v kategoriji 15 in 16 let drugi in s tem najuspešnejši slovenski predstavnik. Nejc Heric (Bikehanic – 20 Chocolate) je v soboto v kategoriji 17+ prav tako dosegel drugo mesto. Enako uspešen je bil v nedeljo Arne Prešern (KD Rajd) v kategoriji 11 in 12 let.

Vse ostale uvrstitve slovenskih tekmovalcev, licenciranih in amaterjev iz klubov BSX Racing Team, KD Rajd, Bikehanic – 20 Chocolate in KK Črn trn si lahko ogledaš na sportslists.eu.

Naslednja postaja regijskega pokala Alpe-Adria BMX bo 17. in 18. septembra v kraju Gencsapati na Madžarskem.

Naslovna fotografija organizator

Preberi še

Pokal Alpe-Adria BMX

Sledite nam