Pokal Alpe-Adria BMX
22. januarja 2023

Zaenkrat potrjenih šest prizorišč, finale pokala Alpe-Adria predvidoma v Ljubljani. Sezona z najmanj 12 dirkami.

V petek so se v Vösendorfu sestali predstavniki klubov, ki prirejajo priljubljeni BMX pokal Alpe-Adria. Dogovorili so se o datumih tekmovanj, premleli pravila, si obljubili nekaj novosti in po treh letih brez “zoom konferenc” zopet sedli za skupno mizo.

Sestanki glede pokala bodo glede na dogovor potekali po sistemu od najstarejšega prireditelja do tistega, ki je k pokalu pristopil zadnji. Tako je naslednje leto pričakovati sestanek v madžarskem Šopronu.

Datumi dirk pokala Alpe-Adria BMX 2023

  • 6. in 7. maj, Maribor (BSX Racing Team), otvoritev sezone
  • 20. in 21. maj, Vösendorf (ARBÖ Radsport BMX Vösendorf)
  • 10. in 11. junij, Šopron ( BMX Sopron)
  • 19. in 20. avgust, Mühlen (ASKÖ Dr. Auer BMX Racing Team-Sport-Mühlen)
  • 9. in 10. september, Gencsapáti, (Gencsapáti BMX)
  • 7. in 8. oktober, Ljubljana (KD Rajd), predviden finale pokala in dirka razreda UCI C1

Podrobnosti petkovega sestanka

Glede letošnje dirke v Rivignanu je še vse nekoliko v zraku, saj so predstavniki kluba 48erre prosili za nekaj dodatnega časa, da razmislijo, če bodo letos lahko izvedli dirko. Kot veš, zraven proge že nekaj časa nastaja objekt, v katerem bodo klubski prostori in telovadnica, poleg tega želijo še nekoliko posodobiti progo. S strani odbora pokala imajo 14 dni časa za odgovor.

Druga zelo pozitivna novica je ta, da bi lahko BMX Baierdorf znova gostil dirke pokala, ki so ga z letom 2020 zapustili. Ker gre za odličnega prireditelja dirk, predvsem pa zelo priljubljeno progo pri mlajših slovenskih tekmovalcih, je pričakovati nekakšen dogovor. Če ne za letos, pa vsekakor za leto 2024!

Datumi šestih prizorišč so “zacementirani”. Lahko bo dodano še eno prizorišče, morda celo dve. To pomeni, da pokal ne bo štel samo 12 dirk, temveč 14 ali celo 16. Ne smemo mimo dveh dodatnih nočnih dirk. Ti sicer ne štejeta za točke pokala, ampak sta bolj kot ne popestritev vikend dogajanja. Dirki sta predvideni na sobotni večer, in sicer v Mühlnu in Vösendorfu.

Pokal Alpe-Adria BMX na spletu.

Naslovna fotografija Grega Stopar @stopargrega

Preberi še

Pokal Alpe-Adria BMX

Sledite nam