16. junija 2018

Hilldog und Machede nam predstavita letošnjo progo. Danes kvalifikacije spusta od 14.30, v nedeljo finale od 12.30. Tudi z Moniko, Mirijem in drugimi domačimi v (skoraj) vseh kategorijah.

Pojma nimamo, kdo sta Hilli und Hede oziroma Hilldog und Machede, pa predogled proge spusta evropskega pokala v Kranjski Gori je le v nemščini (za MTB-news.de). A progo dobro razkažeta in če poznaš lansko, opaziš tudi kaj novega.

Na ixsdownhill.cup pa najdeš
napoved
fotogalerijo z ogleda proge
fotogalerijo s petkovega treninga
štartno listo današnjih kvalifikacij

Na štartni listi so vsi … ki niso šli na festival Crankworx v Innsbruck. V resnici konkurenca ni hudo okrnjena. Ob kratkem koledarju domače serije Unior Downhill Cup pa je tudi domačih na štartu vsaj toliko kot pred dvema mesecema v Mariboru. Razen pri mlajših mladinkah imamo predstavnike v prav vseh kategorijah. Na čelu z Moniko Hrastnik (KK Črn trn) s prvo številko 101 pri članicah, pri članih pa so glavni domači aduti Miran Vauh (7, Črn trn), Jan Cimperman (11, MTB Trbovlje), Luka Berginc (16. Črn trn), Rudi Pintar (22, Sinter Brakes) in Miha Ivančič (24, Avče).

Matthew Walker včeraj na treningu, foto Rick Schubert

Danes (sobota) kvalifikacije od 14.30, jutri (nedelja) pa finale od 12.30!

Park je za goste sicer odprt, a je vožnja po njem zaradi dirke zelo omejena, zato boste imeli od vikenda več kot gledalci. Morda je pravi čas za skok na sosednje proge in nato ogled dirke.

Preberi še
Vse z dirke iXS European DH Cup na Pohorju na enem mestu

Sledite nam