24. novembra 2016

Koncept dirke, ki je padel na plodna tla tudi v Sloveniji. Prva nepodprta kolesarska dirka sedaj še z uradnim filmom.

Lansko leto so se v Italiji udeležili enega največjih bikepacking dogodkov na svetu – The Tuscany Trail. Preprostost dogodka, prijetno razpoloženje med tekmovalci in čudoviti kraji skozi katere so potovali, so nanje naredili močan vtis. Odločili so se, da tudi sami pripravijo nekaj podobnega na domačih tleh. In dokaz, da so že drugo leto vse skupaj vzeli prekleto zares, je tudi tale film.

Slovenija ponuja idealno igrišče za kolesarje, ki radi zavijejo iz ustaljenih poti. Prepredena je z makadami, poljskimi in gozdnimi potmi ter mirnimi lokalnimi cestami, ki vodijo skozi čudovite pokrajine. To so želeli deliti z vsem svetom in nastal je Dust Lust.
 
Dust Lust je niz nepodprtih kolesarskih tekem po stranskih poteh in makadamih Slovenije. Trase so namenjene cestnim in gorskim kolesarjem, so fizično zahtevne, kolesarji pa so za navigacijo odgovorni sami. Kolesarjenje v skupini je dovoljeno, a tekmovalci morajo biti samostojni. To pomeni, da se moraš znajti sam, če gre karkoli narobe. Ob koncu dneva tekma nima več prvotnega pomena, v spominu ostane nepozabno doživetje in občutek zmagoslavja, ne glede na uvrstitev.

Produkcija OSM films

Ostale informacije najdeš na strani dust-lust.com

Sledite nam