8. novembra 2014

Team Etis v Južno Afriko marca 2015. Absa Cape Epic še šestič z novo, staro partnerko.

Peter Vesel se še šestič odpravlja v Južno Afriko! Neka energija ga vleče na afriška brezpotja in pomladanska avantura mu je že prešla v kri. Po letošnjem nastopu je bil sicer malo potrt zaradi poteka, končati je moral namreč sam, saj je Anni Helstern zbolela in morala odstopiti. A preko poletja je spet našel motivacijo in pričel z načrtovanjem naslednje avanture 2015. Prav na koncu sezone se je Anni precej težko poškodovala, tako da je morala njegovo povabilo zavrniti, saj ni bila prepričana, da bo do dirke pripravljena na napore, ki jih Cape Epic zahteva.

To je seveda sprožilo mrzlično iskanje partnerja ali partnerke. Kombinacije so se pojavljale, pa spet poniknile, in čas je bežal. Rok za potrditev prijave se je iztekal. Peter je potegnil iz rokava še zadnjega aduta, Ivonne Kraft. Kot že njen priimek pove, je njena moč garant za končanje dirke in upanje na dobro uvrstitev. Pa tudi njuna epska avantura leta 2011,  od začetnih težav pa do stopničk, še ni izginila v pozabo. Skupaj imata kar enajst končanih Epicov. Seveda je potrebno doreči podrobnosti, a Ivonne je z veseljem sprejela povabilo in tako novemu naskoku na dobro uvrstitev ni nič napoti.

Torej, ime Team Etis ostaja, spremeni se samo ženski del ekipe. Sledi še organizacija koles in ostale opreme in skupni treningi. Vse to je še stvar dogovorov a Petrova energija bo poskrbela, da bo vse lepo steklo.

Srečno do Afrike in potem naprej.

Se nadaljuje…

Sledite nam