22. marca 2011

Predstavitev tretjega slovenskega udeleženca etapne dirke Cape Epic, ki se v nedeljo začne v Capetownu. Veteran Vesel in Nemka Kraft sta ekipa Rädisch Race.

Predstavitev tretjega slovenskega udeleženca etapne dirke Cape Epic, ki se v nedeljo začne v Capetownu. Veteran Vesel in Nemka Kraft sta ekipa Rädisch Race.

Po včerajšnji predstavitvi dvojice Venko by Djak (Uroš Breški in Valerio Lutman) danes namenimo novičko še Petru Veselu. 46-letnik in Cerknice in njegova sotekmovalka v ekipi Rädisch Race, Nemka Yvonne Kraft, sta v Južno Afriko odpotovala danes.

S številko 42 se bosta borila za stopničke v kategoriji mešanih dvojic. Slovencu se je na Cape Epicu prvič zgodilo, da so ga prireditelji uvrstlili tudi med izbrane v “Who to watch” na spletni strani, torej med favorite.

Peter je bil lani s Tanjo Žakelj sicer tik pod stopničkami, Yvonne pa ima izpred treh let zmago med mešanimi dvojicami, lani je bila med ženskimi dvojicami druga.

Peter je le nekaj dni pred odhodom dobil kolo, karbonskega trdaka Cube HPC v ljubljanski trgovini Veb Company.

Kako pa so potekale njegove priprave?
PV: “Vse je šlo po načrtih, brez težav, le nekaj malega težav sem imel z dežjem. Sem zdrav in pripravljen.”

Kolo si dobil šele zadnji trenutek?
PV: “Da, a v parih dneh, odkar sem ga dobil, sem se ga že brez težav privadil.”

Cape Epic na mtb.si

Junoafriško etapno avanturo na mtb.si tradicionalno spremljamo vselej, kadar na njej nastopajo Slovenci. Letos bodo torej trije, “naša” bo tudi Nemka Yvonne Kraft, napisali pa bomo tudi kakšno o hrvaški dvojici Ghost Croatia (Vedran Mohorovičić in Đani Simčić).

S prizorišča se nam bodo dnevno javljali udeleženci in snemalec Miha Mohorčič, ki bo poskrbel tudi za kakšen video prispevek.

Spremljajte Cape z nami vseh osem dni od nedelje 27. marca do nedelje 3. aprila.

Na fotografiji Tanja Žakelj in Peter Vesel v cilju lanske dirke

Pokrovitelji Petra Vesela in ekipe Rädisch Race na Cape Epicu 2011









www.cape-epic.com

Sledite nam