Freestyle zaposluje
Ride Loose Riders Wheelbase Freestyle Giant Ciklo Centar
29. septembra 2015

Na sedmi in predzadnji preizkušnji svetovne enduro serije v Ainsi Štrancar 2. veteran, Peršak peti U21, tik pred Štrancarjem še Mlinar.

Na sedmi in predzadnji preizkušnji svetovne enduro serije (EWS) v Ainsi v španski Aragoniji je nastopila trojica slovenskih tekmovalcev. Najhitrejši je bil zopet Vid Peršak (Orbea Enduro Crew), ki je bil po dveh dneh sedmih hitrostnih preizkušnjah 42. najhitrejši v skupni razvrstitvi in peti v kategoriji do 21 let. Za skupnim zmagovalcem Američanom Richiejem Rudom (Yeti Fox) je zaostal 2 minuti in 20 sekund, za zmagovalcem v kategoriji, Francozom Pierronom Amaurijem, pa pol manj. V posamezni etapi je bil najvišje na 25. mestu.

Peter Mlinar (KK Črn trn) je bil 92. skupno oziroma 79. med člani, v eni od etap se je uspel prebiti v prvo petdeseterico.

Tri mesta za njim se je uvrstil Primož Štrancar (Orbea Enduro Crew), kar je v kategoriji veteranov nad 40 let lanskemu skupnemu zmagovalcu prineslo drugo mesto.


Ljubljanski Ajdovec in Korošca v Aragoniji

Za Primoža in Vida je bila pravzaprav to domača dirka, saj nastopata za španskega proizvajalca – čeprav je baskovski, kar je malce drugače.

“Moram reči, da sem se počutil zelo domače,” pravi Primož. “Dirko si bom pa zapomnil po ogromnem številu navijačev, ki so bilo na progah že od ranih jutranjih ur, in po vrhunskem dirkanju kategoriji masters, to potrjujejo tudi majhni zaostanki. Zadovoljen sem s svojim dirkanjem, vseh osem etap sem odvozil na maksimumu. Žal je bilo prvi dan malo preveč napak, tako da sem malo zaostal. Drugi dan je bilo bolje, na koncu dneva sem bil za 1 sekundo najhitrejši, skupaj drugi. Prvi podium za mene to leto in vesel sem, da se je to zgodilo v Španiji. Sedaj pa se legendarni Finale Ligure!”

Vid pa: “Dirka v Španiji je bila nekaj posebnega že zaradi pokrajine, ki je res čudovita. Trejli tehnično niso bili posebej zahtevni, zato pa dosti bolj fizično … Posamezne etape so mi uspele tako, kot sem si zamislil, na drugih pa sem naredil preveč majhnih napak, ki so me stale boljše uvrstitve. Sedaj nas čaka še ena dirka, ki bo Finale z veliko začetnico.”

Drugi Korošec Pero pa: “Zelo naporno je bilo, transferji so bili speljani po trailih. Nisem zadovoljen, vozil sem na slepo in na tak način nimam možnosti. Kondicijsko sem dobro pripravljen. V Finalu bomo lahko več trenirali, tako da se nadejam boljšega rezultata.”

In še finale v Finalu

Enduro World Series se je z našimi fanti vred preselil naravnost v Finale Ligure v Italiji, kjer bo že ta konec tedna, 3. in 4. oktobra, zadnja dirka serije. Slovensko trojico v Liguriji okrepi še Anže Žabjek (Unior Tools Team).

Pred finalom v skupni razvrstitvi vodi Rude, pri damah Tracy Moseley, ki je zmagala tudi v Ainsi. Primož je med vetetrani četrti, Vid pa pri U21 šesti. Oba sta izpustila prve tri dirke na Novi Zelandiji, Irskem in Škotskem.

www.enduroworldseries.com

Na uvodni fotografiji najhitrejši veterani vikenda s Primožem Štrancarjem na drugem mestu. Foto Matt Wragg/Enduro World Series

Casio GShock
Ciklo Centar Wheelbase Ride Loose Riders Freestyle Giant
Sledite nam