16. septembra 2014

Po skoraj celi sezoni odsotnosti mladi Korošec le za Clementzom in Nicollom, Kordež najhitrejši master.

Dva dni oziroma šest enduro preizkušenj v tirolskem visokogorju, to je Overmountain Challenge v Ischglu, največja tovrstna preizkušnja v Avstriji. Letos je pritegnil udeležence iz petnajstih držav, med njimi tudi močno druščino na kolesih Cannondale, saj je ta znamka tudi glavni pokrovitelj prireditve.

Na koncu pa so bili uspešni tudi Slovenci na kolesih Orbea, člani ekipe Orbea Geax. 18-letni Korošec Vid Peršak s Šentanela je med elito zasedel odlično tretje mesto z le 35 sekundami zaostanka za lanskim zmagovalcem svetovne enduro serije Jeromom Clementzem (Cannondale) in le 4 za novozelandskim profesionalcem Jamiejem Nicollom (Poligon UR). Z nekaj več zaostanka sta na 4. in 5. mestu sledila Cannondalova XC zvezdnika, Novozelandec Anton Cooper in Nemec Manuel Fumić.

Uvrstil se je še Primož Gams na 16. mesto, v kategoriji starejših od 30 let pa je z lepo prednostjo zmagal še tretji Korošec Robi Kordež – s tem časom bi bil med člani sedmi. Med ženskami je zmagala Nizozemka Anneke Beerten.

Za Vida je bila to celo prva dirka po zmagi na aprilski 3 camini nad Trstom, saj se je poškodoval na treningu na trasi naslednje. Ni slabo za vrnitev! Takole pravi:

“Ischgl še enkrat več ni razočaral, šlo je kar vredu, predvsem pa je bilo se preveč napak in padcev, ampak za prvo dirko po poškodbi sem več kot zadovoljen, kajti niti sam nisem pričakoval takšnega povratka! Majhen zaostanek za Jeromom mi pomeni veliko, kajti to je eden izmed mojih vzornikov, vem in verjamem pa, da se ga da premagati!”

Vid je bil najhitrejši na dveh od šestih etap. “Ti dve etapi sta bili bolj spustaški, ni bilo toliko za gonit … Sicer je bilo veliko za gonit, poti pa so bile vse od flow trailov do skalnatih.”

Vrstni redi

ischgl-overmountain.com

Na uvodni fotografiji najhitrejša trojica, od leve Nicoll, Clementz in Peršak, foto Felix Schueller

Sledite nam