tiha moč
27. marca 2024

19-minutni film dokumentira vzpon dveh slovenskih kolesark na Kilimandžaro – in seveda spust z njega.

Film Tiha moč je zgodba o Niki in Andreji, ki se s kolesi odpravita na Kilimandžaro. Organizacijsko podporo najdeta pri Ekeney, vodji lokalne treking agencije, ki prvenstveno zaposluje ženske, s čimer podvig pridobi tudi družbeno kritično noto. Želja vseh je, da prebudijo v ženskah pogum in voljo, da si upajo živeti sanje in pokukati izza povprečnosti. Ekeney spodbuja ženske za poklice, ki so večinoma v domeni moških in jim s tem omogoča zaslužek ter dostojnejše življenje njihovih družin.

Andreja in Nika s svojim podvigom želita pokazati, da ženske smejo sanjati, da sanje nimajo roka trajanja in da je potreben le pogum za njihovo uresničitev. Poleg zahtevnega vzpona in spusta na goro objektiv spremlja prepletanje ženskih vlog v različnih okoljih. Film je več kot le športni podvig, je zgodba o vztrajnosti, pogumu in želji po uresničitvi sanj.

Verzija z angleškimi podnapisi – Silent Force

Film so premierno prikazali decembra na festivalu BOFF v Ljubljani, nato pa v februarju še na Festivalu gorniškega filma v Ljubljani.

Iz materiala, ki sta ga Nika in Andreja prinesli iz Afrike, ter dodatnih pogovorov, je film ustvaril Peter Vrčkovnik iz produkcije Mountain Attack, mountainattack.com

Preberi/oglej si še

Na verigi: Nika Radjenovič
Garaža: Trek Slash Andreje Jagodic
Od znotraj navzen: Nika Radjenovič in Andreja Jagodic

Sledite nam