16. avgusta 2014

Žiga, prvi Slovenec med nastopajočimi na razvpitem festivalu v Whistlerju, na neznani progi s štarta med zadnjimi.


Žiga Pandur
(Unior Tools Team) je prvi slovenski udeleženec tekmovanj na festivalu Crankworx v Whistlerju, kamor je poletel po spustu svetovnega pokala na vzhodu ZDA. V četrtek je nastopil na malce drugačni dirki v spustu Fox Air DH, na kateri so tekmovalci skoraj več v zraku kot na tleh. Žiga poroča:

“Zaradi prestavljenih poletov smo v Whistler prišli v torek zjutraj. Odločil sem se izpustiti Garbanzo DH in popoldne narediti nekaj spustov v parku. Prvič sem v Whistlerju in zanimalo me je, če je res tako, kot so mi govorili vsi, ki so že bili tu. Park je zares dober in zabaven. Ima vse vrste prog, od gladkih z bandami in zabavnimi skoki do zares tehničnih skalnatih.

Naslednjega dne sem se poskusil v dirki Air DH na progi A-line. Prej sem jo prevozil le nekajkrat, tako da sem se trudil biti hiter na skakalnicah, a hkrati ne leteti predaleč. Pred dirko moških je začelo deževati, tako da je proga ponekod malce drsela, drugje pa je bila še vedno prašna. Kar dobro mi je šlo, le na skalnatem odseku sem ga polomil, s prednjim kolesom sem zadel rob skale, tako da mi je odneslo kolo. Nekako sem se ujel, a sem izgubil vso hitrost. Prireditev je odlična, gledalcev je ogromno in vzdušje festivala je vrhunsko.

Pred nedeljsko dirko odprtega prvenstva Kanade v spustu imamo še nekaj časa za vožnjo v parku.”

Žiga je Air DH zaključil na 36. mestu med 118 uvrščenimi tekmovalci “pro” kategorij z 18 sekundami zaostanka za zmagovalcem, Avstralcem Mickom Hannahom. Drugi je bil njegov rojak Chris Kovarik in tretji Britanec Danny Hart.

Posnetek prenosa na Red Bull TV, Žiga pri 1:57 – imel je čast nastopa med zadnjimi

www.crankworx.com

Foto phunkt.com za Unior Tools Team

Sledite nam