Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
23. septembra 2011

BMX in dirt park ob Linhartovi v Ljubljani. Optimisti so napovedovali, da ga bomo uporabljali že spomladi. Nazadnje težava z zgornjo plastjo. DP BMX 15. oktobra!

Po dveh skoraj polnih sezonah brez mtb/bmx parka med Linhartovo cesto in Stolpniško ulico v Ljubljani (še prej eno sezono parka ni več nihče vzdrževal) bomo kolesarji v oktobru očitno vendarle dobili objekt nazaj v uporabo.

Za soboto 15. oktobra je razpisana dirka s kolesi BMX, finale pokala Slovenije in državno prvenstvo v organizaciji KD Rajd. Poleg bo tudi dirka za mlajše od 15 let ne glede na vrsto kolesa in tekmovanje v skokih.

Do takrat pa je na progi treba izvesti še kar nekaj del.

“V naslednjih štirinajstih dneh bomo objekt pripravili za dogodek. Bistvena je ureditev površine, progo je treba utrditi in preplastiti, saj se obstoječ material ni zbil in ne omogoča normalne vožnje,” pravi Tine Mahkovec iz KD Rajd, ki pa ni upravljalec objekta, le izvajalec dejavnosti na progi.

Poleg tega bodo dokončali ‘dirt’ skakalnice za prosti slog, ki jih ustvarja Janez Bajda, ta teden tja navažajo večje količine fine zemlje.

“Objekt je zelo dobro pripravljen in načrtovan za dogodke, drenaža funkcionira odlično, zato nas tudi slabo vreme, vsaj za BMX tekmovanje, ne bi smelo ustaviti,” še pravi Mahkovec.

Po podatkih o novi BMX stezi smo povprašali njenega “očeta” Tomaža Jerasa – Jerryja: “Proga ima štiri ravnine, v drugi ravnini sta ločeni pro in challenge linija. Višina štartnega griča je štiri metre, hitrost v prvi ravnini ocenjujem na približno 45 km/h. Proga je dolga 300 m, pričakujem čase voženj okoli 40 sekund. Širina proge ustreza pravilom UCI in proga je primerna za dirko evropskega prvenstva.”

Razpis tekmovanja kmalu na strani Kolesarske zveze Slovenije.

Na uvodni fotografiji zaključna dela na stezi, odstranjevanje neprimerne zgornje plasti. Foto KD Rajd.

Furam zase
Ride Loose Riders Wheelbase Oglaševanje na mtb.si Freestyle Giant
Sledite nam