20. marca 2020

Uradno je: dirke v spustu za svetovni pokal, ki bi morala biti 9. in 10. maja na otoku Lošinju, zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa ne bo. Novi datum za Maribor še ni znan.

Mesec maj ob hitrem razvoju dogodkov, povezanih s širjenjem novega koronavirusa, ni več tako daleč, kot se je zdel še pred tednom dni. Prvo dirko na Portugalskem so do nadaljnjega prestavili prejšnji teden, nato so se oči spustaškega sveta uprle v Slovenijo in na Hrvaško.

Zdaj je uradno: dirke v spustu za svetovni pokal, ki bi morala biti 9. in 10. maja na otoku Lošinju, zaradi ukrepov za zajezitev širjenja virusa ne bo. Dirke na željo prireditelja ne bodo prestavili ali nadomestili.

Dirka v spustu v Mariboru, ki bi morala biti 2. in 3. maja, se prestavi na poznejši termin. Datum bo tako kot za Portugalsko objavljen pozneje.

Tako so danes objavili pri Mednarodni kolesarski zvezi UCI.

“Zaradi razmer izvedba prireditve žal ni bila mogoča,” pravi vodja organizacije Sebastjan Zmrzljak (MTB Trbovlje). “Pogovarjali smo se o prestavitvi na oktober, a tudi to ni bilo možno. Zaradi pričakovane krize v hrvaškem turizmu so namreč odstopili vsi naši partnerji.”

Sebastjan še dodaja: “Prireditelji smo prav tako razočarani kot športniki, ekipe in navijači. V čim boljšo prireditev smo vložili že veliko dela. Dolga bitka bo, a smo prepričani, da bomo premagali nevidnega sovražnika. Upam, da se na prekrasnem otoku Lošinju vidimo naslednje leto!”

Rok za oddajo kandidatur za svetovni pokal 2021 poteče čez nekaj dni, tista z Lošinja bo med njimi, je potrdil Seba.

Prestavljene so tudi prireditve v drugih MTB in BMX serijah.

Sporočilo na uci.org

Sledite nam