14. aprila 2016

Otvoritev na Mariborskem Pohorju zaenkrat le z dvema sedežnicama in progo Flow line ter znižanimi cenami.

Čakali ste in dočakali. V soboto 16. aprila se odpre sezona v bike parku Pohorje. Ali vsaj v delu parka. Poleg znane zgodbe z dovoljenji, zaradi katere bo zaenkrat odprta le manj zahtevna proga Flow line, jo je zagodla še vzpenjača. Ob servisu bodo izvedli še remont, pognali naj bi jo najpozneje sredi maja.

Tako bosta kolesarjem začasno za vzpon služili sedežnici Radvanje in Poštela, znani tudi s svetovnega pokala. Na obeh so nameščene kljuke, pot na vrh pa seveda traja nekaj dlje. Če je bilo dobro za zvezde svetovnega pokala … Do hitrega vzpona na vrh ter celotne višinske razlike Flowa bodo tudi cene nekaj nižje.

Sočasno z bike parkom odprejo tudi letno sankališče ob spodnji sedežnici Radvanje.

Delovanje

Tudi trenutni urnik je prilagojen delovanju s sedežnicama. Med tednom bo park odprt od 13. do 19. ure, ob koncih tedna in praznikih pa od 10. do 19. ure. To pomeni, da moraš biti pri sedežnici za zadnjo vožnjo malo prej: na Radvanju ob 18.15 in na Pošteli ob 18.30.

Cene vozovnic

Zaenkrat nekaj nižje cene torej (razen sezonske …), na dan otvoritve pa še s 50-odstotnim popustom.

Dnevna vozovnica 17 € med tednom / 21 € za vikende in praznike
Mladinska dnevna vozovnica 14/17 €
Popoldanska vozovnica od 14. ure 17 €
Ena vožnja 6 €
Sezonska vozovnica 240 €

Pozor! Bike park Pohorje so povabili v druščino vseslovenske vozovnice Bike Slovenia Summer Pass. Kdor bo kupil njihovo “lokalno” sezonsko vozovnico, preden jo uspejo ponuditi, bo lahko doplačal 20 € za vseslovensko.

Najem opreme

Včeraj so prispela nova kolesa za spust Norco, kolesa za kros so lanska Specialized, imajo tudi novo zaščitno opremo. Še vedno so pri hiši monster rollerji, ultra bajsasti skiroji.

Več informacij o najemu opreme na številki 059 259 041.

Novosti

Flow line je dodobra prenovljen. V svoje roke, pravzaprav v roke gradbene mehanizacije družinskega podjetja, ga je vzel Matej Stapić. Znani 4X in BMX tekmovalec je progo razširil in uredil, na njej so zrasli objekti. Morda je videti malo 4X/BMX, ampak Stapa zagotavlja, da je proga varna. Skoki so večinoma mize, kjer je treba preskočiti luknjo, pa je možnost obvoza.

“Proga je uporabna tudi za enduro kolesa,” pravi Stapa, ki se mu je pri gradnji čisto malo mudilo, saj je sinoči postal očka. Čestitke za oba projekta! Sta oba tiste vrste, da nista nikdar dokončana.

V vznožju raste še pumptrack, sledijo objekti za šolo kolesarjenja in otroke. Postopki za pridobitev dovoljenj za progo za spust za svetovni pokal pa so stekli.

Dogodki in kampi

Zaenkrat je prijavljen le finale slovenskega pokala v spustu 24. in 25. septembra. Želijo si še kakšnih netekmovalnih dogodkov.

www.bikeparkpohorje.si
www.facebook.com/bikeparkpohorje

Preberi še
Na Pohorju očitno Marprom in partnerji

Foto Matej Stapić/Dalmastroj

Sledite nam