Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
11. junija 2014

Državni zbor še kar miga. Danes, v sredo 11. junija, na dnevnem redu druga obravnava ZON, hkrati lahko usekajo tretjo in … to bo to. Kaj dobimo?

Blog Odprimo poti, ki deluje pod okriljem strani Slovenske kolesarske pobude, je sinoči objavil analizo najnovejših dogajanj okoli predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ohranjanju narave (ZON), o katerih smo nedavno pisali tudi na mtb.si.

Predlog bi namreč lahko sprejeli že kar danes, na 69. izredni seji Državnega zbora, ko bodo obravnavali poročilo Odbora za kmetijstvo, gozdarstvo, prehrano in okolje. Državni zbor ima možnost na isti seji ob drugi obravnavi izvesti tudi tretjo ter tudi končno glasovanje o predlogu zakona. Sprejeti zakon mora v osmih dneh razglasiti predsednik republike, veljati začne 15 dni po objavi v Uradnem listu RS.

V blogu Odprimo poti so tudi podrobno razčlenili, kaj bi trenutni predlog prinesel kolesarjem in organizatorjem prireditev.

Možna so različna tolmačenja, vsekamor pa je napredek v primerjavi z Uredbo (ta bi v primeru sprejetja zakona seveda prenehala veljati) malenkosten ali ga ni, zaradi različnih tolmačenj pa se lahko kaj celo oteži.

Več na odprimopoti.blogspot.com

Foto DZ RS

Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
Sledite nam