22. marca 2018

Na Plitvicah, Fužinah in Krku prisluhnejo udeležencem ter izboljšajo proge in še kaj. Se ne moreš odločiti za dolžino trase? Nič lažjega, odloči se med dirko.

Husqvarna Adria Bike Series tudi letos sestavljajo tri gorskokolesarske preizkušnje. Serijo bo 16. junija začel že tradicionalni maraton Plitvice. Za konec poletnih počitnic se bomo 25. avgusta na maratonu Fužine 2 Sea iz prostranih gozdov Gorskega kotarja spustili v vročo Crikvenico in se vrnili nazaj k fužinskemu jezeru. Serijo bomo 13. oktobra končali na Krku. Lani nas je prva izvedba maratona Krk’n’Roll peljala po še neznanih delih otoka.

 

Ekipa Adria Bike je z leti postala izkušen organizator kolesarskih prireditev. Njihovi dogodki so uspešni tudi zato, ker znajo prisluhniti tekmovalcem. Lani so vsem udeležencem njihovih maratonov poslali spletno anketo in na podlagi odgovorov za serijo z letnico 2018 pripravili kar nekaj dobrodošlih novosti.


Štart lani na Plitvicah, foto Živa Hartman

Vse tekme se bodo po novem odvijale ob sobotah. Za soboto je glasovalo kar 80 % anketirancev. Izbira je logična, saj se ti po končani dirki ne mudi domov in si lahko privoščiš še malo zabave. Nedelja bo lahko dan za počitek.

 

Vsak maraton bo ponujal vsaj tri različno dolge in zahtevne steze. Čeprav je težko ugoditi prav vsakemu, so poslušali mnenja tekmovalcev in še izboljšali že tako odlične trase dirk. Dobro je lahko še boljše.


Foto Mah

Zaradi elektronskega merjenja časov s čipi ni več potrebe, da se že ob prijavi odločiš, na kateri trasi boš tekmoval. Enostavno se boš postavil na štart in se med dirko odločil, katero stezo boš odpeljal. Verjetno bo kdo tudi taktiziral.

 

V prejšnjih izvedbah serije so imele različne trase tudi različne cene. Zdaj bo veljala enotna cena 200 kun (27 evrov) za vse razdalje. Vendar pa imamo vsi, ki smo že sodelovali na katerem od Adria Bike maratonov, možnost izkoristiti promocijsko kodo in si tako še znižati ceno. Popusti so vedno dobrodošli.


Ampak za uvrstitev ne odgovarjajo … Foto Mah

Fotografi in video snemalci so bili vedno pomembni spremljevalci tekem. Adria Bike bo letos še povečala to ekipo in prav vsak tekmovalec bo lahko našel svojo fotografijo z atraktivnega odseka. To pomeni, da boš moral med tekmo ves čas paziti na svoj izgled.

 

Vsak maraton je več kot le enodnevna dirka, zato so veliko pozornost posvetili spremljajočim dogodkom. Štartno-ciljni prostor je obenem tudi sejemski prostor. Pred vsako dirko bodo v petek zvečer priredili nočno vožnjo po okoliških hribih in gozdovih. Pozabili pa niso niti na otroški kotiček. Zdaj lahko na tekmo pride vsa družina, saj bo v njem organizirano varstvo za ves čas, ko boš ti na progi.

{loadposition inside}
 

Vstopi, tvoje igrišče je odprto!

 

www.adriabike.hr

 
Preberi še
Prihaja Husqvarna Adria Bike series 2018

Uvodna fotografija Adria Bike – Tonaši so zakon!

Sledite nam