12. januarja 2020

Na šestem DP “moderne dobre” na odlični progi v Ajdovščini Korošec pred dvojico še aktivnih gorskih kolesarjev. Žakljeva sama, pri mladincih preobrat po sodniški odločitvi.

Šesto državno prvenstvo v ciklokrosu “moderne dobe” je bilo v soboto v Ajdovščini, kjer so gostovali prireditelji iz sosednje Vipave, KD Izvir.

Dirko članov, ki je trajala slabo uro oziroma 9 krogov na zanimivi progi okoli nogometnega stadiona in po travniku ob pokopališču, je dobil Rok Korošec, član kontinentalne cestne ekipe Ljubljana Gusto Santic pred Matevžem Govekarjem in Mihaelom Štajnarjem (oba mebloJOGI Pro Concrete).


Trojica v prvih krogih

Trojica se je že v začetku dirke ločila od zasledovalcev. Prvi je po težavah z verigo odpadel Štajnar v svoji prvi dirki v črno-oranžnem dresu. Nekdanji gorski kolesar Korošec je na izposojenem kolesu dvoboj z Govekarjem, ki se tako kot on dirk v ciklokrosu ne udeležuje prav redno, dobil v zadnjih krogih dirke. V nekaj več kot dveh krogih si je prikolesaril 45 sekund prednosti. Štajnar je bil tretji.


Tu sta Korošec in Govekar izgubila Štajnarja

“Prvi krog sem bil kar presenečen, saj so se fantje malo zagnali. Jaz sem dirkal z glavo, po nekaj krogih so že začeli delati napake, kar sem izkoristil. Dvignil sem tempo in potem vozil s svojim tempom do konca,” je za prijavim.se povedal Korošec. Za mtb.si pa še, da “nikoli ne reci nikoli” za ponovitev trojčka naslovov državnega prvaka Luka Mezgeca izpred dveh let.


Korošec, Govekar (na sliki) in Peter Zupančič so preskakovali bariere

Tanja Žakelj (Unior Devinci Factory Racing) je žal po progi krožila kot edina ženska.


Tanja pred kamero

Dirka starejših mladincev se je razpletla šele “za sodniško mizo”. V cilju je bil prvi Matic Kranjec Žagar (Calcit bike team), a s plaščem, širšim od predpisanih 33 mm. Na suhi progi to ni bila prednost, a pravila so pravila in zmaga in naslov prvaka sta pripadla Fabijanu Kralju (KK Pantal).

Med mlajšimi mladinci je zmagal Jure Rus (MBK Črni vrh), ki je v zadnjem krogu ubranil vodstvo kljub strgani verigi.


Matej Kravos

S člani so bili znova na progi amaterji in veterani. Med prvimi je bil spet najhitrejši Matej Kravos (Tuš Team), v veteranskih kategorijah pa (od najmlajših do najstarejših) Marko Čretnik (Ganesha team), Bojan Ločnikar (Bikerepublic) in Andrej Žavbi (Tuš Team).

To je žal tudi konec sezone ciklokrosa 2019/2020 v Sloveniji.

Vrstni redi in več fotografij ter izjav na prijavim.se.

Vsi moški članski državni prvaki “novejše dobe”

Za naslove in devetdesetih in prej pa se bo treba enkrat zakopati v arhiv KZS.

2014/2015 Petanjci – Jernej Stibilj (Picibici)
2015/2016 Petanjci – Gregor Sikošek (Bikerepublic)
2016/2017 Novo mesto – Vladimir Kerkez (KD Šenčur)
2017/2018 Šenčur – Luka Mezgec (Orica Scott)
2018/2019 Cerknica – Tadej Počagar (UAE Team Emirates)
2019/2020 Ajdovščina – Rok Korošec (Ljubljana Gusto Santic)

Sledite nam