Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Unior DH Cup SloEnduro
26. maja 2019

Tanja je dosegla drugo zaporedno 26. mesto v svetovnem pokalu v olimpijskem krosu. Poročilo ekipe Unior/Devinci Factory Racing.

Poročilo ekipe Unior/Devinci Factory Racing

Tanja Žakelj (Unior/Devinci Factory Racing) je dosegla drugo zaporedno 26. mesto v svetovnem pokalu v olimpijskem krosu. Na dirki na Češkem je sicer dirkala bolje kot pred tednom dni v Nemčiji, a to se žal ni poznalo v končni uvrstitvi.

Tanja je v primerjavi z Nemčijo s 30. mestom nekoliko izboljšala uvrstitev v kratkem krosu, vendar ji to še vedno ni omogočilo bistveno boljšega štartnega položaja in dirko je morala začeti iz četrte vrste. Kar pa hkrati ni izgovor, saj tudi časi posameznih krogov kažejo, da Tanja skozi dirko ni mogla bistveno bolj napredovati. Zadnji krogi so bili sicer hitrejši kot prvi, a premalo hitri za odločen napad.

Tanja je po dirki povedala: “Pred tednom dni sem rekla, da sem prebila led, zdaj sem si želela nekaj več. Glede na to kako sem dirkala in se trudila od štarta do cilja, bi si zaslužila nekaj več, pristala pa sem na istem mestu kot v Nemčiji. S 26. mestom se moram sprijaznit in delati na tem, da napredujem.”

Na prizorišču, ki bo zagotovo zopet prvi kandidat za dirko sezone, smo zopet videli napeto dirkanje in veliko prehitevanj, kar jasno kaže na močno konkurenco. “Dejstvo je, da lanska sezona nič ne pripomore letošnji. Pomembno je, kako so potekale zimske priprave in seveda se lahko z začetkom sezone vse pomeša. Je pa tudi res, da je vrh vedno širši in tekmovalke skačejo s slabšega mesta na boljše, veliko pa je tudi odvisno od dnevne forme. Veliko nas je, ki se borimo za visoka mesta,” je dodala Tanja.

Zdaj gre svetovni pokal v olimpijskem krosu za nekaj tednov na “dopust”, v ospredje bodo stopili spustaši.

Žakljeva bo najprej naredila temeljito analizo, nato pa se odločila za naslednje korake. Tanja: “Nimam še analize dirke in podatkov, tako da težko rečem, kaj lahko dejansko naredim do naslednje dirke, da bom boljša. Prvo je to, da si vsekakor želim napredovati.”

Visoka motivacija je res najbolj pomembna, garanja pa se Tanja tudi ni nikoli branila. Sezona pa je prav tako še zelo dolga, zares smo se šele komaj dobro ogreli.

Svetovni pokal v Novem Mestu na Moravskem, uvrstitve Tanje Žakelj:
Kratki kros – 30. mesto
Olimpijski kros – 26. mesto
Seštevek svetovnega pokala – 28. mesto

Preberi še
Nove Mesto: Courtneyeva drugič zapored, van der Poel prvič sploh

Freestyle dostava
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam