9. aprila 2018

Evropska prvaka v spustu sta Monika Hrastnik in Francisco Pardal. Preberi, kaj je povedala Monika in si oglej posnetek prenosa.

Na pravkar zaključenem evropskem prvenstvu v spustu v Lousi na Portugalskem je Monika Hrastnik osvojila zlato kolajno in naslov evropske prvakinje med članicami. Druga je bila Francozinja Morgane Charre in tretja Švicarka Camille Balanche.

Špela Horvat je bila 9.

V dirki članov je naslov ostal na Portugalskem – zmagal je Francisco Pardal, drugi je bil Francoz Benoit Coulanges (+0,11) in tretji Italijan Johannes Von Klebelsberg (+1,70).

Slovenska predstavnika sta imela manj posrečena finalna nastopa. Jan Cimperman je bil po enem izletu s proge 42. (+23,30), Miran Vauh pa s padcem 72. (+1:01,01).

Francoz Rudy Cabirou, član ekipe Unior/Devincy Factory Racing), je bil najhitrejši v sobotnem razvrstitvenem nastopu, v finalu pa je zasedel 5. mesto.

Proga je bila dolga (za Pardala 4 minute in 11 sekund, za Moniko 4:46) in zahtevna. Tudi vreme dirki ni prizanašalo, saj so je med finalom moških lilo kot iz škafa.

Med mladinci je zmagal Portugalec Tiago Ladeira, drugi je bil Nemec Mika Hopp in tretji Italijan Stefano Introzzi. Nova prvakinja med mladinkami je Francozinja Nastasia Gimenez, Avstrijka Valentina Hoell je bila druga, Italijanka Leila Tasso pa tretja.

Monika

Štartna lista pri dekletih res ni bila dolga. A zmagati je vedno težko, saj se najde peščica hitrih

“Zmage nisem pričakovala. Glede na to, da je bila na štartu Morgane Charre, pa Veronika Widmann, Carina Capellari, je bilo težko. Punce imajo letos več treninga na kolesih za spust kot jaz, tudi dirkale so že,” je povedala Monika.

O progi pa: “Proga se je ves čas spreminjala, za vsak dan je bil napovedan dež, a je za punce v soboto zdržalo, fantje pa so imeli dež. Danes je začelo deževati že pri nas, fantje pa so imeli naliv na polno. Za prvo dirko sezone je bila težka dirka. Proga je bila težka tako kondicijsko kot glede moči, pa tudi tehnična je bila. Na vrhu so bile drseče bande, kjer je v finalu padel Miri, v zadnjem delu je bil še šprint.”

Kako je nova prvakinja zadovoljna z nastopom? “Bolj ne bi mogla biti zadovoljna. Nisem delala velikih napak, le proti koncu sem bila že utrujena. Na kolesu za spust še nisem veliko trenirala, le v San Remu.”

Moniko v naslednjih dveh vikendih čakata še dve pomembni dirki – otvoritev evropskega pokala na Pohorju, kamor gre kot lanska skupna zmagovalka serije, ter še prva dirka svetovnega pokala na Lošinju.

Posnetek prenosa

1:28:15 Špela Horvat
1:31:30 Monika Hrastnik
2:26:15 Miran Vauh
2:28:45 Jan Cimperman


www.eurodhi.com

Fotografiji Klavdij Blažko

Sledite nam