Park Dolenji Lazi
4endurance sis 2
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
7. avgusta 2020

Pod 7 metrov visoke zaletne rampe za dirte v Dolenjih Lazih se je v četrtek zvečer vdal pod težo šestih mladoletnikov. Nihče ni v življenjski nevarnosti. Objekt je bil ograjen s trakom.

Sinoči, v četrtek 6. julija nekaj pred pol deveto uro zvečer, se je v kolesarskem parku v Dolenjih Lazih v občini Ribnica zgodila nesreča. Šesterici mladoletnikov se je vdrl lesen pod na vrhu zaletišča za dirt linijo. Pri padcu sedem metrov globoko so se vsi poškodovali in so jih prepeljali v ljubljanski UKC. Po podatkih policije so bili štirje težje poškodovani, dva lažje, nihče pa ni življenjsko ogrožen. Tri so danes že odpustili iz bolnišnice.

Nekateri mediji so sicer omenjali poškodovane “mlade kolesarje”, a je šlo za mladostnike brez koles.

Park ni več deloval, upravljavci parka so s tablami in zaščitnimi trakovi opozarjali na morebitno nevarnost, je župan občine Ribnica Samo Pogorelec povedal za siol.net. Po njegovih informacijah so kolesarski park lastniki ravno želeli podreti ter sanirati in spraviti v prvotno obliko.

Park so postavili in z njim upravljali člani Kolesarskega kluba Ribničan, stoji pa na zasebnem zemljišču. Po naših podatkih so zadnjo prireditev gostili leta 2016 v okviru Dirt pokala. Klub zadnja leta ni dejaven.

Zaletišče v parku v Dolenjih Lazih je v celoti izdelano iz lesa. Postavili so ga nekaj manj kot desetimi leti in je nadomestilo prvotno zaletišče s konstrukcijo iz gradbenih odrov.

Fotografija KK Ribnčan

4endurance sis 1
Freestyle Giant SloEnduro Wheelbase Renthal Oblikovalski studio Ideator
Sledite nam