21. februarja 2019

V prologu Cyprus Sunshine Cup 2019 Rok Naglič petnajsti, Blaža Pintarič sedma in Peter Vesel prvi veteran.

Prolog na štiridnevni etapni dirki Afxentia, ki je del sončnega pokala (Sunshine Cup) na Cipru, se je za Slovence razpletel zelo dobro. Vreme je bilo sicer nestabilno in elitne kategorije je oprala ploha, a vsaj starejše kategorije so dolg spust, ki je štel kot prolog, končale pred njim.

Blaza Pintarič (Pintatim) je osvojila sedmo mesto z zaostankom minute in 24 sekund za zmagovalko, Švicarko Lindo Indergand (Superior XT). Druga je bila olimpijska prvakinja na cesti Nizozemka Anna Van Der Breggen (Specialized Racing) in tretja Avstrijka Lisa Pasteiner (Ghost Factory Racing).

V svoji prvi dirki v elitni moški kategoriji je bil Rok Naglič (Calcit Bike Team) odličen petnajsti. Zmagal je Nemec Luca Schwarzbauer (Lexware-Mountainbike-Team), drugi je bil Danec Sebastian Fini in tretji Litvanec Martins Blums (oba CST Sandd Bafang). .

Če bi gledali rezultatsko, je od naših s prologom najbolje opravil Peter Vesel (Uni team) v kategoriji master 3. Za devet sekund je bil boljši od bivšega olimpijskega prvaka, Nizozemca Barta Brentjensa (CST Sandd Bafang), in skoraj pol minute od aktualnega svetovnega prvaka, Šveda Tommya Olssona.

Odličen začetek, ki upamo, da obeta dobre rezultate tudi v naslednjih dneh.


Pretežno navzdol obrnjen prolog, ki pa vendarle ni enduro … Foto Thomas Weschta/EGO-Promotion

Rok: “Priznam, da si tako dobrega rezultata v moji prvi dirki med elito nisem samo želel ampak sem ga tudi pričakoval. V zadnjih dveh letih sem naredil ogromno in to ne samo v treningu ampak tudi v ostalih pripravah. Motivacija je sedaj samo se večja in veselim se nadaljevanja vikenda na Cipru.”

Peter: “Najprej je bilo nekoliko zmede pri rezultatih in zdelo se mi je, da sem bil boljši, kot so kazali. A ko so prišli ven uradni, sem poskočil. To je eden mojih najboljših rezultatov, saj je tu konkurenca vsaj na prvih petih mestih na svetovnem nivoju. Upam, da mi bo tudi naslednje dni šlo tako dobro.”

Edini hrvaški predstavnik Marko Fržop (TopSportTeam) je bil najhitrejši v kategoriji masters 2, v absolutni razvrstitvi pa med Brentjensom in Blažo.

Jutri in v soboto sta na sporedu dva maratona, etapno dirko pa bo zaključil olimpijski kros v nedeljo.

Vrstni redi

Stran dirke

Na uvodni fotografiji Rok Naglič, ki je takole poziral včeraj

Sledite nam