Ciklo Centar Wheelbase Maxxis Ride Loose Riders Freestyle Giant
7. septembra 2017

Maratonska preizkušnja, ki se bo odvijala v nedeljo 17. septembra v Rabcu.

Valamar Terra Magica je dirka z dolgo tradicijo. Njena prva izvedba sega v leto 2005. Sprva na področju Poreča, nato se je selila v notranjost Istre, vmes postala tridnevna etapna dirka, zadnja leta pa se je ustalila kot maraton na vzhodni obali Istre, natančneje v Rabcu.

Letošnji maraton bo 17. septembra, dan prej bo v Bike centru Rabac še predstava in tekmovanje trialistov.

S prenehanjem zabavnega Labinjonskega maratona je dirka prevzela dele njene trase, jih dopolnila in podaljšala ter se kot Valamar Terra Magica vpisala v koledar mednarodne kolesarske zveze. Po lestvici UCI šteje kot dirka tretje kategorije.

Področje Rabca se razvija kot kolesarska destinacija Evrope in Valamar Terra Magica s svojo prepoznavnostjo to sporočilo prenaša med evropske gorske kolesarje željne izzivalnih maratonov in lepega vremena v zgodnji jeseni.

{loadposition inside}

Maraton letos organizira klub Adrenalina, znan po prireditvi Kamenjak rocky trails v Premanturi. Letos bo dirka potekala na treh trasah – 60 kilometrov in 1500 višinskih metrov vzponov ter dveh krajših razdaljah 35 km in 20 km.

Start vseh treh preizkušenj bo pri Valamar Girandella Resortu v Rabcu. Trasa se najprej povzpne proti kraju Kosi, se nato obrne proti Labinu in Skitači, seveda v treh različno dolgih krogih.

Pri tem lahko voziš na polno ali pa si vmes vzameš čas za čarobnost, čar istrskega kamna, od širokih prodnatih cest do kozjih stezic ob morju, s pogledom na lepo panoramo Kvarnerskega zaliva, morja in otokov.

V dirkaškem vikendu Valamar kot glavni pokrovitelj nudi ugodno ceno hotelskih namestitev, tako da je Terra Magica lahko tudi lep klubski ali družinski izlet.

Vse podatke o dirki in namestitvi najdeš na strani vtm.bike.

Prijaviš se lahko na tem mestu

Foto organizator

Casio G-Shock
Ride Loose Riders Wheelbase Maxxis Freestyle Giant Ciklo Centar
Sledite nam