8. marca 2015

Zmagovalec devetega kroga zimske lige Istre in Kvarnerja Boštjan Hribovšek pred Mitjem Tancikom. Dejak ostaja v vodstvu pred finalom.

Zmagovalec devetega kroga zimske lige Istre in Kvarnerja na gostovanju v Sloveniji je na zdaj že klasični progi nad brunarico v Dolgi vasi pri Kočevju postal Boštjan Hribovšek (Calcit bike team) pred lanskim zmagovalcem Mitjem Tancikom in Gregorjem Dimicem (oba Energijateam.com).

Proga vendarle ni bila povsem klasična, saj so blatni krog, sprva dolg približno 2500 m, malce skrajšali. Ob višjih temperaturah se je namreč še pred nekaj dnevi suha in trda proga nenadoma zmehčala in upočasnila. Tekmovalci so tako prevozili šest skrajšanih krogov, kar je bilo najhitrejšim dovolj za okoli ure dirkanja, najmlajši kategoriji U13 in U15 pa sta opravili dva kroga.

Zanimivo bi bilo videti, kako bi se v bolj za vrh lahko vmešala hitra Ištrijana Sandi Bažon in Saša Vidović, a sta manjkala, saj v ligi ne nastopata več redno, lanski skupni zmagovalec Bažon je prejšnji teden v Valelungi sploh štartal prvič letos in zmagal. Tako sta bili hitro sami na čelu dvojici dveh slovenskih klubov, vsaka sestavljenega iz po enega izkušenega starejšega kolesarja in enega mlajšega: Boštjan Hribovšek je povedel s Petrom Zupančičem ob sebi, Mitju Tanciku pa je sledil Gregor Dimic. Pred polovico dirke je Hribovšek pospešil in ušel Zupančiču, ki sta ga prehitela tudi kolesarja Energije. Tak je bil tudi vrstni red v cilju, Zupančič pa se je zadovoljil z zmago med mladinci.

Peterico je zaokrožil novinec Luka Tavčar, za katerega je bila to sploh prva dirka v krosu. Potem ko se je lani izkazal na vzponih in z zmago na maratonu Loka, je postal član Calcita. Gostitelj Janez Dejak je s 6. mestom ubranil vodstvo v skupni razvrstitvi pred finalom, ki bo 29. marca v Režancih v Istri. Poleg Tavčarja je popestritev tudi Tržačan Tomaž Čefuta, danes sedmi, ki bo letos v dresu novogoriškega KK Djak nastopal tudi v amaterski kategoriji slovenskega pokala.

Tina Perše (Calcit) je bila najhitrejša dama na več kot solidnem 17. mestu med 57 uvrščenimi.

Dirko je uspešno izvedel rastoči kočevski KD Melamin, ki je imel na štartu tudi nekaj tekmovalcev. Pri brunarici se zopet dobimo 3. maja na dirki pokala Slovenije.

Vrstni red prve deseterice
1. Boštjan Hribovšek (Calcit bike team) 47:49
2. Mitja Tancik (Energijateam.com) 48:30
3. Gregor Dimic (Energijateam.com) 48:32
4. Peter Zupančič (Calcit bike team) 48:57
5. Luka Tavčar (Calcit biketeam) 52:06
6. Janez Dejak (KD melamin/Energijateam.com) 52:40
7. Tomaž Čefuta (KK Djak) 53:23
8. Silvije Tomac (BK Biker) 53:56
9. Matej Berger (Energijateam.com) 54:05
10. Aleš Rijavec (Energijateam.com) 55:00

Vsi vrstni redi:
kategoriji U13 in U15
ostale kategorije
absolutna razvrstitev

 Facebook skupina zimske lige

Vse foto Bojan Briški


Sledite nam